V11'i Online Satın Alın

ideCAD icin yeni nesil çoklu işlemci uygun mu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan s_f_d
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

s_f_d

Etkin Üye
Yakin zaman once Amd yeni nesil islemcisi Ryzen7 yi tanitti. Yapilan testlerde coklu islemci performansinin iyi oldugu tekli cekirdek performansinda ise intelin muadil islemcilerinden geride oldugunu editorler belirtiyor. İdecad analiz icin , coklu cekirdek performansini mi yoksa tekli cekirdek perdormansini mi dikkate aliyor? Yeni bir bilgisayar toplamayi dusunuyorum. Zira analiz sureleri ( ozellikle buyuk metrajli projelerde) bir hayli uzun suruyor. Bu sureyi kisaltmak adina hangi tur islemci secmem gerektigini bilmiyorum. ( coklu cekirdek performansi mi tekli mi )Yardimci olabilirseniz sevinirim. (Amd islemci benzer performans gosteren intel marka islemcilerden neredeyse yari yariya ucuz oldugu icin tercih etmeyi dusunuyorum)

Tek basina islemcinin yeterli olmadigini dusunerek,

İslemci markasina gore ust seviye bir anakart
Ddr4 16 gb ram
M2 ssd 512 gb
Gtx1080

Gibi bir konfigrasyon toplamayi hedefliyorum.

Suan kullandigim islemci intel 4702mq 2.2 ghz
16 gb ram
Gtx950
Samsung pro ssd

Herkese iyi calismalar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ideCAD, çoklu çekirdek işlemcileri mümkün olduğunca efektif şekilde kullanır. Fakat özellikle analizde bazı işlemler doğası itibarı ile paralel olarak yapılamaz. (basitleştirilmiş bir örnek vermek gerekirse betonarme hesaplarına başlamak için statik analizin bitmesi gerekir, metraj ve sehim hesabı için betonarmenin yapılmış olması gerekir vs .. gibi).

Sonuç olarak bu aşamaların her birinde paralel işlemler kullanılsa bile bu arka arkaya yapılma zorunluluğu yüzünden toplamda tek çekirdek performansı daha iyi işlemciler daha iyi sonuç verecektir.
Bu kuralın istinası ise render işlemidir, orada tüm çekirdekler tam anlamıyla paralel olarak çalışabilir.

Sizin yazdığınız konfigürasyonda ekran kartından biraz kısarak işlemciye(7700K), hatta büyük projelerde yarı rijit analiz opsiyonu ile çalışıyorsanız RAM'e ağırlık vermeniz (32 GB) daha iyi olur.
GTX 1080, CAD çalışmaları için kayda değer için fark yaratacak bir kart değil, GTX 1070, hatta belki 1060 ile de (eğer kartı oyunlarda yüksek çözünürlükte de kullanmak gibi bir amacınız yok ise) benzer bir CAD çalışma performansı yakalanır.

Verdiginiz bilgilerden dolayi cok tesekkur ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri