V11'i Online Satın Alın

Idecad ile yurtdışında proje çizmek

huseyinakkus56

Tanınmış Üye
Merhabalar.. Idecad Türkiye Deprem Yönetmeliğini baz alarak analiz yapıyor ya örneğin yurtdışında proje çizecek olsak o ülkenin yönetmeliği ile uyumlu hâle getirebilir miyiz; getirebiliyorsak nasıl?

Evet de burada programla alakalı her şey yazıyor yani çok uzun hangi başlığa bakmalıyım. Başlıklara yüzeysel baktım da sorunun cevabını verecek bir yer göremedim kusura bakmayın sizi belki uğraştırıyorum ama ben göremedim. Örneğin Almanya'da proje çizeceksem idede yaptığım analiz TBDY2018 yönetmeliğine göre analiz yapacak bunun orada bir geçerliliği olacak mı yoksa orda geçerli olan yönetmeliği bir şekilde programa tanıtabilmeli miyim?

Şükrü Bey size yol göstermiş siteyi incelersen firmanın almanyada şubesi var. Biraz dikkatli okuyun.

Nereye iş yapacaksanız oranın yönetmeliğini kullanmak zorundasınız. Afrika veya benzeri az gelişmiş kendi yönetmeliği olmayan ya da yetersiz olan ülkelerde size yönetmelik koşulunu dayatmayabilirler. Ayrıntılı olarak bakmak lazım ama , eğer Türkiye deprem yönetmeliği ile hesap yapacaksanız kaba bir yaklaşım olarak iş yapacağınız yerdeki PGA ( Peak Ground Acceleration ) değerine yakın değer veren Türkiye'deki bir koordinatı kullanabilirsiniz. Bazı ülkelerde örneğin Lübnan, deprem çok az gerçekleşir ama gerçekleştiğinde de şiddeti yüksektir. Europe PGA map ya da Europe Hazard Map olarak aratırsanız Avrupanın PGA haritası mevcut. Oradaki renkleri Türkiye ile karşılaştırabilirsiniz.

Geri