Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar. İdecad da güçlemdirme için donatı atıyordum ekte işaretlediğim zk ve p kısaltmalarını anlamadım bunlar kolon için neyi ifade ediyordu pursantajla ilişkilendirilmesini mi sağlıyor anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar. İdecad da güçlemdirme için donatı atıyordum ekte işaretlediğim zk ve p kısaltmalarını anlamadım bunlar kolon için neyi ifade ediyordu pursantajla ilişkilendirilmesini mi sağlıyor anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba,
Zk: İşaretli ise kolon, deprem yönetmeliğinde belirtilen madde 7.3.5, kolonların kirişlerden güçlü olma koşulunu sağlanmıyor demektir.
P: Bu seçenek ile alfas oranını bulurken herhangi bir kolonu perdeymiş gibi kabul ederek, kolon kesme kuvvetini perde kesme kuvveti olarak kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle kolları perde gibi olan büyük poligon kolonlarda bu seçeneği kullanmak isteyebilirsiniz.
Kolon Betonarme diyaloğunda F1 tuşuna bastığınızda diyalogdaki notasyonlarla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.