V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

idecad kren yük ve moment hesabı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan km69
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

km69

Yeni Üye
Sayın Yetkili, İdecad programının demo sürümünü incelemek ve edinmek amacıyla indirdim ve bir süre kullandım. Kren yükleri ve kren kirişi tahkiki ile ilgili yaptığım incelemede, 21 m açıklığa sahip kren kirişinin talep ettiği momentlerin, olması gerekenden daha düşük hesaplandığını düşünüyorum. Kontrol edebilir misiniz?"
Ekte dikkate aldığım kren yükünü, kren yolu kirişinin açıklığını ve bazı sonuçları bulabilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim..

Ekli dosyalar

Merhaba, deneme adlı çalışma dosyası ektedir. vinç tasarımı yapmak için basit bir model olarak hazırlanmıştır.

Ekli dosyalar

Rmax, tek bir tekerdeki maksimum yükü ifade eder; bunu tüm tekerlere aynı anda vermek doğru değil, yük diğer tekerlere kapasiteye göre dağıtılır. Ayrıca kren yüklerinin betonarme kolonlara oturtulması uygun değildir, mutlaka çelik kolon üzerinden aktarılması gerekir.

iyi çalışmalar.

Merhaba,
Rmax bütün tekerlerde dikkate alınmadı, sadece 2 tekerde dikkate alınmalı diye biliyorum. Dediğiniz gibi olsa dahi, yani tek tekerde bir tane Rmax dikkate aldığımızdada program düşük moment hesaplıyor..Pl/4 momenti 191kN için 1002 kN.m iken tasarımda dikkate alınan 460 kN.m..Bir daha kontrol etmenizi rica ederim.

Geri