V11.13 kullanıma sunulmuştur.

ideCAD Mimari-ideCAD Statik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan civilng
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi günler.İdemimari ile çizilmiş bir projeyi idestatikte açtığımda kolon-kiriş isimleri bir türlü görünmüyor.Katman ayarlarına da baktım ama bir sonuca ulaşamadım.Bu isimlendirmeleri nasıl görebiliriz?

Re: İDEMİMARİ-İDESTATİK

Merhaba,

Değiştir Menüsünden Statikle Uyumlu Yap komutunu kullanarak Kiriş ve kolon isimlerini görünür hale getirebilirsiniz. Ayrıca Katman Ayarları /Çizim Detayları Sekmesinden istediğiniz katmanı açıp kapayabilirsiniz.

idemimarinin arka yüzü beyaz nasıl siyah yapabiliriz ve de kolon kiriş duvarların idemimaride ismi yazmyor

matrax":2jrwk0ub' Alıntı:
idemimarinin arka yüzü beyaz nasıl siyah yapabiliriz ve de kolon kiriş duvarların idemimaride ismi yazmyor
Ayarlar/Genel Ayarlar diyaloğundan arka plan rengini değiştirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• genelayar.PNG
    genelayar.PNG
    28.9 KB · Görüntüleme: 3,342

Levent Özpak":18a37j2t' Alıntı:
Merhaba,

Değiştir Menüsünden Statikle Uyumlu Yap komutunu kullanarak Kiriş ve kolon isimlerini görünür hale getirebilirsiniz. Ayrıca Katman Ayarları /Çizim Detayları Sekmesinden istediğiniz katmanı açıp kapayabilirsiniz.

Cevabınız için teşekkürler Levent Bey.Sorunum çözüldü.Ama döşemelerin hesap akslarını göremiyorum bu seferde.Onları da açma imkanımız var mı?

Döşemeleri seçin, özelliklerine girin. Statik sekmesinde yer alan Betonarme hesap akslarını göster seçeneğini aktif hale getirin.

Geri