İsmail Hakkı BESLER
Administrator
eğitim, ideCAD Mimari V11 programının temel özelliklerini tanıtarak başlıyor. Yazılım, yerli üretim olmasıyla Türk mühendis ve mimarların ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyor.
- BIM Entegrasyonu ve Dosya Yönetimi
ideCAD, statik ve mimari verileri aynı dosya içinde tutarak BIM uyumlu tek dosya üzerinden çalışma imkanı sağlıyor. Dosya dönüştürme veya birleştirme ihtiyacını ortadan kaldırıyor, böylece zaman ve maliyet tasarrufu sağlanıyor. - Kapsamlı Arayüz Tanıtımı
Program arayüzü; giriş, cephe, betonerme, çelik gibi sekmelere ayrılıyor. Giriş sekmesinde aks, duvar, kapı, pencere gibi mimari elemanların komutları yer alıyor. Kalıp planı ile mimari mod arasında kolay geçiş sağlanıyor. - Kişiselleştirme ve Yardım Araçları
Kullanıcı arayüzü özelleştirilebilir. Yardım için bilgi bankası, forum sayfası ve F1 kısayolu ile komutlara özel destek sunuluyor. Görsel konfigürasyon, kat görünürlüğü ve yakalama seçenekleri kolayca ayarlanabiliyor. - Projeye Başlangıç: Aks ve Duvar Oluşturma
Eğitimde, projeye akslarla başlanıyor. Offset ve açılı aks komutları detaylandırılıyor. Ardından, otomatik duvar yüksekliği ve duvarın sıva, materyal gibi ayarları anlatılıyor. - Tekrar Kullanılabilir Çizimlerle Verimlilik
Kullanıcılar antet gibi sık kullanılan çizimleri “dosyaya kopyala-yapıştır” komutlarıyla .blk dosyası olarak kaydedip farklı projelerde yeniden kullanabiliyor. - Verimli Komut Kullanımı ve Kısayollar
Gelişmiş yakalama, koordinat kutusu ile duvarlara uzunluk ve açı girme, Escape ile çıkış, Shift ile hizalama gibi püf noktalar açıklanıyor. “Benzerleri seç” komutuyla aynı özellikteki objeler kolayca düzenlenebiliyor.