V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

idecad proje çözüm sorunu

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan byfrudo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byfrudo

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar, ekte vermiş olduğum statik projedeki rapor hatalarını düzeltemiyorum.Bana yardım edebilir misiniz? Aciliyeti olan bir durum söz konusu.
Şimdiden teşekkür ederim.
:( :(
 
byfrudo":13rrhrir' Alıntı:
merhaba arkadaşlar, ekte vermiş olduğum statik projedeki rapor hatalarını düzeltemiyorum.Bana yardım edebilir misiniz? Aciliyeti olan bir durum söz konusu.
Şimdiden teşekkür ederim.
:( :(

Sayın byfrudo öncelikle zip dosyanızın içine .bak dosyasını koymayınız boş yere upload dosya boyutunu 2 katına çıkarmışsınız.

* Zemin kattaki S26 kolonu ile S29 kolonu üstteki kolonla üst üste çakışmıyor. Geometri kontrolü yaparsanız göreceksiniz. Kolon ebatları farklı girilmiş.
* Radye döşemenizin konsol kısımlarını biraz arttırırsanız radye temel sorununu çözeceksiniz. (örn. kolondan sonra 1.5 m filan olsun )
* Balkondaki dairesel kolonlarınızı üstü serbest kolon olarak mı işaretlediniz. Eğer kirişsiz döşeme mantığı ile çözecekseniz yarı rijit diyafram seçeneğini seçmelisiniz. O takdirde de döşemelerde deprem etkilerini dikkate al kutusunu işaretlemelisiniz.
* Bazı kolonların yönlerini değiştirmeniz gerekebilir. Çünkü kolon kiriş birleşim güvenliği sağlamıyor. Belkide bazı kolonlarınızı kare yada o tarzda düzenlemelisiniz.
* Üst rijit bodrum kat numarası olarak -1 girmişsiniz ama bodrum katınızda rijit çevre perdeleri yok. Ohalde -2 girmeniz gerekir.
Ayrıca zemin kattaki adlarıyla söylemem gerekirse S26, S29, S34, S36 kolonları kirişlere basacak kadar uzamamış. Kirişler yarım basıyor.
Balkon döşemelerinizin hareketli yükü 0.5 olması gerekmez mi?
Perde miktarınız az ve sisteme katkısı çok düşük. Ama belki kolon ebatlarını düzenlerseniz perde ile ilgili sıkıntıları çözebilirsiniz.
Bodrum kattaki K19 50/60 kirişini bilerek mi bu şekilde dizayn ettiniz?
Kolonlarınız akslara oturmuyor. Bu çizimlerinizin düzgün olması (özellikle kolon aplikasyon planı) düzgün olmamasına sebep olacaktır. (Hesapları etkileyecek bir husus değil.)

Çok fazla inceleme fırsatım olmadı ilk gözüme batanlar bunlar. Kolay gelsin.....
 
Geri
Üst