V11'i Online Satın Alın

ideCAD rijitlik ve kütle merkezi yapı dışında oluşuyor

bayramyaşar

Yeni Üye
merhabalar 2 haftadır bu sorunu halletmeye çalışıyorum yardımcı olabilirmisiniz?
yapının kütle merkezi ve rijitlik merkezi yapı dışında oluyor içerde olması gerekiyor nerde hata yapıyorum?

Ekli dosyalar

• Resim1.png
    Resim1.png
    147.2 KB · Görüntüleme: 438
Merhaba;

Projenizi analiz edin, kütle ve rijitlik merkezinin yeri analizden sonra hesaplanır.

bayramyaşar":3qtpw8wr' Alıntı:
analiz yapamıyorum kütle ve rijitlik merkezi böyle çıktığı için analizi başlatıyorum yarıda iptal oluyor
Analiz yapamamanızın onunla bir alakası yok, analiz yapılmayan (yapılamayan) projelerde kütle ve rijitlik merkezi ilk başlangıçta hep 0,0 noktasında gözükür.
Analiz yapamamanızın modellemeyle alakalı bir sebebi vardır Ünver beyin dediği gibi modelinizi eklerseniz cevap verebiliriz.

öğrenci olduğum için demo versiyon kullanıyorum demo versiyon orjinal programda açılmadığı için görsel olarak attım

Ekli dosyalar

• Resim1.png
    Resim1.png
    161 KB · Görüntüleme: 390
2m proje":2ynvqlg7' Alıntı:
bayramyaşar":2ynvqlg7' Alıntı:
analiz yapamıyorum kütle ve rijitlik merkezi böyle çıktığı için analizi başlatıyorum yarıda iptal oluyor
Analiz yapamamanızın onunla bir alakası yok, analiz yapılmayan (yapılamayan) projelerde kütle ve rijitlik merkezi ilk başlangıçta hep 0,0 noktasında gözükür.
Analiz yapamamanızın modellemeyle alakalı bir sebebi vardır Ünver beyin dediği gibi modelinizi eklerseniz cevap verebiliriz.

demo versiyonda çalışıyorum birde foruma daha dün kaydoldum resim dışında nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum teekkürler.

bayramyaşar":19nq12uo' Alıntı:
2m proje":19nq12uo' Alıntı:
bayramyaşar":19nq12uo' Alıntı:

demo versiyonda çalışıyorum birde foruma daha dün kaydoldum resim dışında nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum teekkürler.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

projenizi bu siteye yükleyip linki mesajınızda paylaşabilirsiniz.

Merhaba
Bende kesilme yok hesap sonucu alınabiliyor.
Programı silip yeniden yükleyin çözüm olabilir.
--Geometri kontrolündeki hataları düzeltin,
--Mecburiyet yoksa yarı rijit çözüm yapın,
--Yarı rijit çözüm ile birlikte merdiveni mesnetleyip beraber çözün,
--Merdiven mesnet koşullarının belirlenmesi için aşağıdaki linki inceleyiniz.
--Kolonlarımda B uyarısı mevcut. Nasıl çözebilirim? aşağıdaki linki inceleyiniz.

Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• HESAP ÇIKTISI.png
    HESAP ÇIKTISI.png
    106.1 KB · Görüntüleme: 362
sizde oluyorsa programsal bir hata olsa gerek, ama programıda kaldırıp geri yükledim bir türlü olmadı bir daha kaldırıp yükleyeyim, rica etsem hangi sürümü kullandığınızı bana söylermisiniz aynısını kurayım
çok teşekkür ederim Ünver bey

Program versiyonu DEMO 10.20
Projeyi düzelttim. ekte. Sunum yapabilirsiniz. Çalıştırın bakalım çalışacak mı.
Bilgisayarınız eski ise bekleme yapıyor olabilir. Bekleyip sonucu görün.
Hala çözemezseniz pazartesi günü Bursa ofisini arayın.

Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim, Allah razı olsun gönderdiğiniz dosyayı indirdim gene analizde yarıda kaldı şunu farkettim bilgisayardan kaynaklı oluyor

İŞLEMCİ=Intel(R) Celeron(R) N4000 CPU 1.10GHz 1.10 GHz
RAM= 4,00 GB
SİSTEM TÜRÜ= 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci

özellikler böyle

Bilgisayarınız bayağı zayıf. Muhtemelen uzun sürüyor ama devam ediyordur analiz, ama bence beklerseniz bitecektir.

analize başladıktan sonra biraz devam edip kesiliyor ama aynı zamanda ideCAD'de açık olan projemde kapanıyor
evet bilgisayarım bayağı zayıf doğrudur.
teşekkür ederim

Geri