V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ideCAD Statik 6.2005 Güncelleme (19.07.2010)

Hakan Şahin

Administrator
Sayın Kullanıcılarımız,

Aşağıdaki linki kullanarak ideCAD Statik 6.2005 programını indirebilirsiniz:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Yapılan işlerin listesi
1.
Kalıp planı alırken "seçili elemanları çizdir" seçeneğinin kullanılabilmesi
2. Nervür ve kaset elemanlarının kesitteki çizimlerinin düzenlenmesi
3. Kat planında kiriş taramasına bağlı olarak kiriş çizgisinin görünmesi
4. Kolon donatı tablosunda kolon boyutlarının olması gerektiği gibi görünmesi
5. Program menüsünün her durumda görünür olması
6. Güçlendirme raporunda perde donatı adet ve çapının doğru yerlerde yazılması
7. Panel üzerinde kot tanımlanabilmesi

İyi çalışmalar
 
Merhabalar..

Kolon ve perde ölçüleri (koordinat sistemi esaslarına göre önce X ekseni üzerindeki ölçü,sonra Y ekseni üzerindeki ölçü ) belirtilir.Bu kurala göre programın tüm çizimlerde dikkate alması gerekmektedir..Manuel olarak düzeltmeler çok fazla zaman israfına sebep olmaktadır..


Ayrıca,kolon Aplikasyon,kolon düşey açılımları için versiyon 6.055 ile gelen yeni düzenlemeler gayet güzel olmuştu.Aynı düzenlemelerin kiriş açılım detayları için de yapılması proğrama estetiksel olarak çok şeyler katacaktır..İlgli düzenlemeye ilişkin ekran görüntüsünü aşağıya eklemeye çalıştım..

Saygılarımla..
 
Merhabalar Levent bey.

Kolonlar ve perdeler ile alakalı (koordinat sistemi esaslarına göre önce X ekseni üzerindeki ölçü, sonra Y ekseni üzerindeki ölçü belirtilir. ) Konuyla ilgili ekran görüntüsünü ekledim..
İMO da proje denetimi yapan arkadaş bu konuda yeni büro açan bir arkadaşımızın projesinde kolon aplikasyon planındaki ölçüleri tek tek değiştirtmiş..

Konuyu ilgili arkadaştan öğrendikten sonra diğer programlara baktım,İMO görevlisinin istediği şekilde..İMO görevlisinin isteği makul ve mantıklı geldi banada..Biz programda kolonları girerken önce x,sonra y yönünü girsek dahi analiz aşamasında kolon yön değişikliği söz konusu olmakta ve yine istenmeyen durum oluşmaktadır..Bu sebeple program her durumda otomatik olarak önce x,sonra y ölçüsünü yazması gerekmektedir..

Konuya gösterdiğiniz ilgiden dolayı tekrar Teşekkür ediyorum..
 
Merhaba,

Bolvadinim":zenf71ut' Alıntı:
Biz programda kolonları girerken önce x,sonra y yönünü girsek dahi analiz aşamasında kolon yön değişikliği söz konusu olmakta ve yine istenmeyen durum oluşmaktadır..
Böyle bir durum yoktur.

Bolvadinim":zenf71ut' Alıntı:
Kolon ve perde ölçüleri (koordinat sistemi esaslarına göre önce X ekseni üzerindeki ölçü,sonra Y ekseni üzerindeki ölçü ) belirtilir.Bu kurala göre programın tüm çizimlerde dikkate alması gerekmektedir..Manuel olarak düzeltmeler çok fazla zaman israfına sebep olmaktadır..

Bu olanak programda vardır. Kolonunun yatay boyutunu data girişi sırasında x boyut(kolon eni) olarak verin.
 
Merhabalar hakan bey.
Yukarıda verdiğim ekran görüntüsü örneği çok sık rastlanan durum.Tabiki sizin gösterdiğiniz şekilde yatay boyut data girişi sırasında x boyut(kolon eni) verilirse sıkıntı yok..
Sıkıntı aynı ebatlı kolonların proje içerisinde farklı yönlerde yerleştirilmesi aşamasında çıkıyor..Tek tek sizin bahsettiğiniz gibi yaparsak mesele halledilmiş oluyor.

Konunun netleşmesi adaına kolon veri girişlerinin her seferde (x boyut(kolon eni) tek tek seçilmediğini
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

görebilirsiniz..

Sİzin bahsettiğiniz şekilde veri girilmesini pek çok arkadaşımzın atladığı kanısındayım.
 
Sayın Bolvadinim,
Kolon ve panel boyutlarının çizimlerde önce X sonra yönünün otomatik yazılmasına ilişkin istek listemize kayıt edildi.
Hakan Bey in söylediği kolon yerleşiminde bunun programda kullanıcı tarafından yapılabilir olduğudur.

İlginize teşekkür ederiz.
 
merhaba,benim programla ilgili şöyle bir sorunum var:
proram windows xp altında çalışırken oluşturduğum paftlarda yapmış olduğum çizimlerin yerlerini değiştirirken istediğim çizime bir tıklamamla yerini hiç takılmadan değiştirebiliyorum fakat windows 7 altında bir çizimi seçip onu pafta içinde başka bir yere taşımaya çalıştığımda, seçtiğim çizim mousela istediğim yere taşıyana kadar adeta nokta nokta yenileniyor ve taşıma çok yavaş gerçekleşiyor.. bu problem çalışmamı gerçekten çok yavaşlatıyor.. bununla ilgili bir çözüm bulursanız yada bir çözümünüz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.. iyi akşamlar iyi çalışmalar dilerim...
 
mcoskung":3i8dzbwn' Alıntı:
.... windows 7 altında bir çizimi seçip onu pafta içinde başka bir yere taşımaya çalıştığımda, seçtiğim çizim mousela istediğim yere taşıyana kadar adeta nokta nokta yenileniyor ve taşıma çok yavaş gerçekleşiyor...
Merhaba,

Karşılaştığınız sorun ekran kartının paylaşımlı olmasından kaynaklaabilir.
Performans Seçeneklerinde Görsel Efektlerin En İyi Perfomansa göre ayarlanması sorunu çözebilir. Bunun İçin ; Bilgisayarım ikonu üzerinde sağ tuşa basıp açılan menüden Özellikler satırını tıklayın. Alçılan diyalogta Gelişmiş Sistem Ayarları satırını tıklayın.

Sistem özellikleri Diyaloğunda Performans Bölümünde Ayarlar satırını tıklayın.

Peformans Seçenekleri diyaloğu açılacak. Burada Görsel Efektler Sekmesinde -En iyi Performans için ayarla- seçeneğini işaretleyip -Uygula- yı ve -Tamam- ı tıklayın.


İyi çalışmalar
 
Geri
Üst