V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

idecad Statik 6.54'te HAVUZ modellenmesi

Merhaba,

İdecad Statik 6.54 programında yaptığımız bir villa projesinde havuz modellememiz gerekiyor. Sitenizin eğitim kısmındaki video ve kullanım kılavuzundaki ilgili kısımlarda anlatıldığı gibi havuzu araç çubuğundaki "Havuz" aracı ile modelledim. Havuz analizi yaptırdım. Bundan sonra da "3B Çerçeve görünümünde" havuzun momentlerini programdan okuyabiliyoruz. Ancak betonarme hesabı, raporu ve çizimleri anladığım kadarıyla programda henüz yok. Bunları ideCAD Statik ile üretmenin bir yolu var mıdır?

Program bu momentleri hesapladığına göre bu değerlerin okunabileceği bir dosya mutlaka bir yerlerde olmalı bence. Programın kendi çalışması içinde ürettiği bir dosyadan bu moment değerlerini çıkarmanın bir yolu var mıdır?

İyi çalışmalar.

Görkem Demircioğlu
İnşaat Mühendisi
Lefkoşa - KKTC
 
Merhaba,

Havuz donatı sonuçları ancak 3B perspektifden incelenerek alınabilir...

Havuz tanımlanıp, havuz hesabı yapıldıktan sonra, 3b perspektiften, sonuçları görüntüle diyalogundan havuz sonuçları seçilir.



Perspektifte sağ alt köşede yükleme ikonunu tıklayarak listeden herhangi bir yükleme durumu seçebilirsiniz.

As 1 ve As 2 işaretliyken "Mevcut donatı alanı" satırı tıklanarak donatı çap ve aralık tanımlanabilecek satır aktif hale getirilir. Bu satıra donatı ve aralık değeri girilerek, grafikte eş zamanlı renk değişimi gözlenir. Girilen donatı miktarı dolayısıyla yeterli olan bölgeler sıfır değere ait renge boyanır. (Renk paletine ait değerler, grafik görüntünün altından takip edilir) Bu işlem hem "üst donatı alanları" seçeneği tıklanarak üst bölge için yapılır, hem de aynı seçeneğin işareti kaldırılarak alt bölge için yapılır. Bu şekilde programda havuz için gerekli donatı, hem çekme hem de basınç bölgeleri için belirlenmiş olunur. Bu aşamadan sonra çizim olanaklarını kullanarak havuz donatı çizimi yapılır.

İyi çalışmalar...
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    226.8 KB · Görüntüleme: 4,864
Geri
Üst