V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 8.504 Eski Versiyon

Hakan Şahin

Administrator
ideCAD Statik 8.504 Eski Versiyon (01.09.2016)

8.103' ten 8.504' e Geçişte Yapılan Düzenlemeler:
1- TS EN 1993-1-1 Euro code ile eleman tasarımı
2- TS EN 1991-1-4 Euro code ile Rüzgar yükleri hesabı
3- Resmi gazetede yayınlanan Yeni Çelik Yönetmeliği 2016 ile Elemanlarin ve çelik Birleşimlerin tasarımı
4- İskele Makrosu
5- Kutu/Boru profiller için kapak birleşimi
6- Zayıf yön için rijitleştirilmiş alın levhalı birleşim
7- Alın levhalı makas birleşimi
8- Kutu/Boru profiller için alın levhalı makas birleşimi
9- Oturtma makas nirleşimi
10- Kren birleşimi
11- Mahya birleşiminde alt plakalara açı verilebilme
12- Tali çelik kirişler için ayrı layer
13- Konsol elemanı birleşimi krenler için daha uygun hale getirildi.
14- Çelik çizimlerde plan çizimleri, nokta detayları, cephe çizimleri oluşturulması, çelik çizimlerde sadeleştirme ile müdahalenin azaltılmasına yönelik çalışma yapıldı.
15- Çelik kolon-tekil temel çizimleri
16- Çelik çizimlerinde pafta tablosunda verilen uzunluk, ağırlık vb. değerlerin birimlerinin gösterilmesi
17- Kompozit döşemenin zati yükü sisteme aktarılmıyordu. Aktarılıyor.
18- Metal döşemeler rijit diyafram davranışı göstermemesinden dolayı program onlar için rijit diyafram oluşturmuyor.
19- 3B Filitrede aşıkları Aç/Kapat olanağı

Betonarme olanak ve geliştirmeler:
20- Kirişli radye temellerin kiriş, plak ve üst yapı birlikte sonlu elemanlara göre modellenmesi
21- Sadece dış çerçeveden sürekli temel tanımlanarak radye temel yapılabilmesi
22- Sürekli temellerin moment kesme kuvveti diagramlarının görselleştirmeden izlenebilmesi
23- Sürekli temellerin T kiriş olarak modellenmesi
24- Kiriş-kiriş, sürekli temel- sürekli temel, panel-kiriş vb. bölünmelerde, taşınan-taşıyan eleman ilişkisine göre eleman bölünme algoritması iyileştirildi.
25- Sürekli temellerle ilgili kolon-temel kirişi bağlantılarına ilişkin genel iyileştirmeler yapıldı.
26- Radye temellerde kolonların altında döşeme görsel olarak kesilmiş görünüyordu. Artık bütün olarak görünüyor.
27- İstinat duvarı betonarme diyaloğundaki kontrollerin verilmesi
28- Kolon betonarme diyaloğunda donatı yetersizlikleri kırmızı olarak gösterilmiyordu, artık gösteriliyor.
29- 7 versiyonuna göre kalıp planında kesitinde nervür kirişlerini gösterilmiyordu. Artık gösteriliyor.
30- Riskli Bina Analizinde, kritik Kat kolon sınır değerleri raporunda poligon kolon boyutları dikdörtgen olarak görünüyordu. Daire ve poligon kolon boyutları için düzenlemeler yapıldı.
31- Kirişli radye temelde Raporlarda G ve Q nun negatif basılması negatif gerilme olarak algılanıyordu. Artık mutlak değer basılıyor.
32- Rijit diyafram tespit edildiğinde RD1 RD2 yerine Rijit Diyafram-1 Rijit Diyafram-2 şeklinde uyarı veriliyor.
33- Riskli Bina Analizi komutu Analiz menüsüne konuldu.
34- Gradyan arka plan rengi seçebilme
35- ideCAD Wrep 8
36- 3D Yazıcıdan maket çıktı alma olanağı geliştirildi
37-8.500' de belirlenen hataların düzeltilmesi

Visual C++ Redistributable Packages for update 3 (sürüm no: 14.0.24.12.0):
Güncelleme sırasında Microsoft c++ 2015 eklentisinin de sürüm 14.0.24.12.0 olarak güncellemesi gerekmektedir. Kurulum programı Microsoft c++ 2015 eklentisinin 14.0.24212.0 sürümünün kurulmasını sağlamaktadır. Ancak olası problemlere karşı aşağıdaki linkten eklentileri indirip kendiniz de kurabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: ideCAD Statik 8.504 güncelleme

Merhabalar.

Şimdi eskiden olduğu gibi idecad 8.504 sürümünü indirsek direk kursak eski versiyonların kurulu olmasını beklemese daha iyi olmazmıydı, birde çelik için ayrı betonarme için ayrı kurulum dosyası gerekiyor. benim gibi 2 adet betonarme kilidi 1 adet çelik kilidi olan arkadaşlar tek dosya ile kurulumu bitirse ne güzel olurdu şimdi bi bilgisayara ide8 betonarme ayrı birine çelik ayrı kuruyorum betonarme kilidimi kullanan teknik arkadaşlar için ayrı güncelleme indirmem gerekiyor. kendim için ayrı indirmem gerekiyor ve bu indirdiğim dosyaları arşivlemem ayrı sıkıntı hangisi çeliğin updateiydi hangisi betonundu derken karışıyor sonra haydı baştan...

en enteresanı ide 8.030u kurmadan 8.103e geçemiyorum ondan sonra 8.504u kurmam gerekiyor mevcut durumda yoksa benimmi hatam var

bir önceki güncellemede öyle bir sorunla karşılaştım bendeki çelik versionun kurulum dosyasıymış 1 gün uğraştım teknik ekibiniz uyardı

tşkler lütfen bu sorunu çözelim.

Apocalpyse":3dgzmxqo' Alıntı:
Merhabalar.

Şimdi eskiden olduğu gibi idecad 8.504 sürümünü indirsek direk kursak eski versiyonların kurulu olmasını beklemese daha iyi olmazmıydı, birde çelik için ayrı betonarme için ayrı kurulum dosyası gerekiyor. benim gibi 2 adet betonarme kilidi 1 adet çelik kilidi olan arkadaşlar tek dosya ile kurulumu bitirse ne güzel olurdu şimdi bi bilgisayara ide8 betonarme ayrı birine çelik ayrı kuruyorum betonarme kilidimi kullanan teknik arkadaşlar için ayrı güncelleme indirmem gerekiyor. kendim için ayrı indirmem gerekiyor ve bu indirdiğim dosyaları arşivlemem ayrı sıkıntı hangisi çeliğin updateiydi hangisi betonundu derken karışıyor sonra haydı baştan...

en enteresanı ide 8.030u kurmadan 8.103e geçemiyorum ondan sonra 8.504u kurmam gerekiyor mevcut durumda yoksa benimmi hatam var

bir önceki güncellemede öyle bir sorunla karşılaştım bendeki çelik versionun kurulum dosyasıymış 1 gün uğraştım teknik ekibiniz uyardı

tşkler lütfen bu sorunu çözelim.

Hayır ayrı ayrı kurmanız gerekmiyor. 8.504'de tek kurulum söz konusudur. İndirip direk kurabilirsiniz. (Betonarme ve/veya çelik olup olmaması fark etmez). Ayrıca bilgisayarınızda eski versiyonun kurulu olması gerekmiyor.

rapor aldığımda sürekli temellerde sağ sol bağlantı kısımları boş gösteriyor eski versiyonlarda bu sorun yoktu nasıl çözebilirim. ekte resmi verdim

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    152.5 KB · Görüntüleme: 11,084

Merhaba,

Projenizi eklerseniz inceleyelim.

sultanfatih":8p4g9lzs' Alıntı:
rapor aldığımda sürekli temellerde sağ sol bağlantı kısımları boş gösteriyor eski versiyonlarda bu sorun yoktu nasıl çözebilirim. ekte resmi verdim

sultanfatih":3nf4dbl4' Alıntı:
rapor aldığımda sürekli temellerde sağ sol bağlantı kısımları boş gösteriyor eski versiyonlarda bu sorun yoktu nasıl çözebilirim. ekte resmi verdim.
Merhaba,
-Analiz Ayarları/Temel Zemin Sekmesinde "üst yapı etkileşimli çözüm" seçeneğini işaretleyerek analiz yaptığınızda kolon isimleri Sürekli temel bilgileri raporunda görünecektir. Bildiriminiz notlarımız arasında ve gelecek versiyonda düzeltilecek.
İyi çalışmalar

18e kadar bağlı gösteriyor sonrası yine boş. diğer sürümlerde hataları vermesine karşın bu versiyonda sorun yok gösteriyor acilen düzeltilmesi gerekli teşekkürler.

sultanfatih":37ujnwkz' Alıntı:
18e kadar bağlı gösteriyor sonrası yine boş. diğer sürümlerde hataları vermesine karşın bu versiyonda sorun yok gösteriyor acilen düzeltilmesi gerekli teşekkürler.
Üst yapı etkileşimli çözüm yapıldığında TK18-TK19-TK20 sürekli temellerinin sağ uçları, TK21-TK22 sürekli temellerinin her iki ucu da temel bağlandığı için boş gösteriliyor. Önceki versiyonlarda da gösterim bu şekildeydi.
İyi çalışmalar

Geri