V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 8.504 güncelleme

Hakan Şahin

Administrator
Merhaba ;

8.504 versiyonu kullanıma sunulmuştur.

8.503 'de belirlenen hatalar ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.

8.103'e göre betonarme olanak ve geliştirmeler:
1- Kirişli radye temellerin kiriş, plak ve üst yapı birlikte sonlu elemanlara göre modellenmesi
2- Sadece dış çerçeveden sürekli temel tanımlanarak radye temel yapılabilmesi
3- Sürekli temellerin moment kesme kuvveti diagramlarının görselleştirmeden izlenebilmesi
4- Sürekli temellerin T kiriş olarak modellenmesi
5- Kiriş-kiriş, sürekli temel- sürekli temel, panel-kiriş vb. bölünmelerde, taşınan-taşıyan eleman ilişkisine göre eleman bölünme algoritması iyileştirildi.
6- Sürekli temellerle ilgili kolon-temel kirişi bağlantılarına ilişkin genel iyileştirmeler yapıldı.
7- Radye temellerde kolonların altında döşeme görsel olarak kesilmiş görünüyordu. Artık bütün olarak görünüyor.
8- İstinat duvarı betonarme diyaloğundaki kontrollerin verilmesi
9- Kolon betonarme diyaloğunda donatı yetersizlikleri kırmızı olarak gösterilmiyordu, artık gösteriliyor.
10- 7 versiyonuna göre kalıp planında kesitinde nervür kirişlerini gösterilmiyordu. Artık gösteriliyor.
11- Riskli Bina Analizinde, kritik Kat kolon sınır değerleri raporunda poligon kolon boyutları dikdörtgen olarak görünüyordu. Daire ve poligon kolon boyutları için düzenlemeler yapıldı.
12- Kirişli radye temelde Raporlarda G ve Q nun negatif basılması negatif gerilme olarak algılanıyordu. Artık mutlak değer basılıyor.
13- Rijit diyafram tespit edildiğinde RD1 RD2 yerine Rijit Diyafram-1 Rijit Diyafram-2 şeklinde uyarı veriliyor.
14- Riskli Bina Analizi komutu Analiz menüsüne konuldu.
15- Gradyan arka plan rengi seçebilme
16- ideCAD Wrep 8
17- 3D Yazıcıdan maket çıktı alma olanağı geliştirildi
18- Perde koşulunu sağlayan elemanların sadece panel komutu ile girilmesi
19-Riskli bina yönetmeliğinin 3.5.6. maddesinin kontrolü eklendi.

Visual C++ Redistributable Packages for update 3 (sürüm no: 14.0.24.12.0):
Güncelleme sırasında Microsoft c++ 2015 eklentisinin de sürüm 14.0.24.12.0 olarak güncellemesi gerekmektedir. Kurulum programı Microsoft c++ 2015 eklentisinin 14.0.24212.0 sürümünün kurulmasını sağlamaktadır. Ancak olası problemlere karşı aşağıdaki linkten eklentileri indirip kendiniz de kurabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu versiyonu guvenle kullanabilirsiniz.
Yari rijit diyafram opsiyonu ile cozumde bazi problemler cikmaya devam edebilir.
Yururlukteki deprem yonetmeligi yari rijit diyafram ile hesabi zorunlu kilmamaktadir zaten. 2016 deprem yonetmeligi ile yari rijit diyafram zorunlu hale gelecek.

Not: Yarı Rijit diyafram opsiyonu ile ilgili tüm problemler giderilmiş ve 8.61 versiyonu yayınlanmıştır.
Aşağıdaki linkden indirebilirsiniz:

saridurmus":1kqsgou6' Alıntı:
8.504 versiyonunun demosu çıktımı

İbrahim bey merhaba,

8.504 demo sürümü şu an çıkmadı ancak kurulumlar hazırlanıyor. Kurulum testlerinin ardından kullanıma sunulduğunda forumdan duyurusu yapılacaktır.

İyi çalışmalar

Ismail Hakki Besler":15tfyzdc' Alıntı:
Yari rijit diyafram opsiyonu ile cozumde bazi problemler cikmaya devam edebilir.
Yururlukteki deprem yonetmeligi yari rijit diyafram ile hesabi zorunlu kilmamaktadir zaten. 2016 deprem yonetmeligi ile yari rijit diyafram zorunlu hale gelecek.
Yarı rijit diyafram çözümünde ne gibi sorunlar oluşuyor, detaylandırabilir misiniz? Teşekkür ederim

kyuceturk:19zdv0eu' Alıntı:
Ismail Hakki Besler:19zdv0eu' Alıntı:
Yarı rijit diyafram çözümünde ne gibi sorunlar oluşuyor, detaylandırabilir misiniz? Teşekkür ederim
Doşeme sonlu eleman ağları oluşturmada sorunlar çıkabilir. Bu durumu sonlu eleman ağlarını inceleyerek problem oluşup oluşmadığını anlarsınız.

Not: Yarı Rijit diyafram opsiyonu ile ilgili tüm problemler giderilmiş ve 8.61 versiyonu yayınlanmıştır.
Aşağıdaki linkden indirebilirsiniz:

Panel altına tanımladığım sürekli temellerin detay çizimlerinde bir takım sorunlarla karşılaştım. Çizimlerde panellerin sağındaki ve solundaki temelleri karışık bir şekilde çizdi. Program ise 8.103 idi. Sonra 8.504 yükledim ama sonuç değişmedi. Mimaride panellerin uç kısımlarında kolon mevcut değildir. Donatı yığılmasından dolayı sonra o kısmı radye temele çevirip çözdüm. Başka bir projede karşılaşma ihtimaline karşı yazıyorum. O büyüklükteki tek başına panellere başlığı ise elle ekledim. Program başlıksız çözdü. Bazı belediyelerde takılmalar veya sıkıntılar çıkabiliyor.

Ekli dosyalar

• sürekli temel.jpg
    sürekli temel.jpg
    128.1 KB · Görüntüleme: 14,126
Tombombadil0785":qfkonpk8' Alıntı:
Panel altına tanımladığım sürekli temellerin detay çizimlerinde bir takım sorunlarla karşılaştım. Çizimlerde panellerin sağındaki ve solundaki temelleri karışık bir şekilde çizdi. Program ise 8.103 idi. Sonra 8.504 yükledim ama sonuç değişmedi. Mimaride panellerin uç kısımlarında kolon mevcut değildir. Donatı yığılmasından dolayı sonra o kısmı radye temele çevirip çözdüm. Başka bir projede karşılaşma ihtimaline karşı yazıyorum. O büyüklükteki tek başına panellere başlığı ise elle ekledim. Program başlıksız çözdü. Bazı belediyelerde takılmalar veya sıkıntılar çıkabiliyor.

Projeleri ekleyebilirmisiniz incelememiz için.

Ismail Hakki Besler":vog143sy' Alıntı:
Tombombadil0785":vog143sy' Alıntı:

Projeleri ekleyebilirmisiniz incelememiz için.
O kısmı radye temele çevirdikten sonra dosyayı sildim. Başka bir sefere pm atarım.

selam , idecad 8.504 versiyonunu yüklediğime pişman oldum , bilgisayarım aşırı kasıyor ve ide 8.103 de çizmiş olduğum çok ağır bir projeyi (800m2 temelli ve 4 katlı ) tekrar gireceğim sanırım.Rapor alma tuşuna bastıktan sonra bilgisayar ''yanıt vermiyor'' uyarsı veriyor ve sonrasında kasıntı bir şekilde açılıyor.Programdan alt versiyona 7.020 ye kayıt yaptığımda tüm döşemeler ve kirişler hata veriyor.İde 8.504 ü resmen zorunlu hale getirmişler.Daha ide 8.504 de sıfırdan bir proje girmedim.İnşallah aynı kasıntıyı yapmaz , yaparsa da 8.103 e zorunlu dönüş yapacağım.

civilengineerhakan":2g42xpjh' Alıntı:
selam , idecad 8.504 versiyonunu yüklediğime pişman oldum , bilgisayarım aşırı kasıyor ve ide 8.103 de çizmiş olduğum çok ağır bir projeyi (800m2 temelli ve 4 katlı ) tekrar gireceğim sanırım.Rapor alma tuşuna bastıktan sonra bilgisayar ''yanıt vermiyor'' uyarsı veriyor ve sonrasında kasıntı bir şekilde açılıyor.Programdan alt versiyona 7.020 ye kayıt yaptığımda tüm döşemeler ve kirişler hata veriyor.İde 8.504 ü resmen zorunlu hale getirmişler.Daha ide 8.504 de sıfırdan bir proje girmedim.İnşallah aynı kasıntıyı yapmaz , yaparsa da 8.103 e zorunlu dönüş yapacağım.

Merhaba,

8.504'de herhangi bir performans sorunu yoktur. Performans sorunu yaşadığınız projeyi eklerseniz inceleriz. Ayrıca uzaktan erişimle bilgisayarınıza bağlanarak birlikte de bakabiliriz.

8.504 kiriş-perde , kiriş-kiriş, kiriş-döşeme kenarı vb. birleşimlerde veri girişini kolaylaştırmak için eleman bölme zorunluğu kaldırıldı. 8.504'den 7.020'e data aktarırsanız eleman kesişimlerini 7.020'in veri giriş kurallarına göre tekrar düzenlemelisiniz.

Uzaktan erişim için:

Aramadan önce aşağıdaki programı kurun:

Bursa ofis:
0 224 220 67 17

Aslında bizde tam tersine 8.504 e geçiş yaptigimizdan beri sorunsuz ve tam verimle kullanıyoruz ufak tefek aksaklıklar olsada çok memnunum.

KURULUM YAPTIKTAN SONRA PROGRAMI AÇMAK İSTEDİĞİMDE BU HATAYI VERİYOR. YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ ? DAHA ÖNCE KARŞILAŞAN VAR MI BÖYLE BİR SORUNLA

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    11 KB · Görüntüleme: 14,492
hatipoğlu":2jqev59r' Alıntı:
KURULUM YAPTIKTAN SONRA PROGRAMI AÇMAK İSTEDİĞİMDE BU HATAYI VERİYOR. YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ ? DAHA ÖNCE KARŞILAŞAN VAR MI BÖYLE BİR SORUNLA

Merhaba,

Bu sorun windows güncellemeleri tam yapılmadığında oluşmaktadır. Windows'un tüm güncellemerini yapın. Eğer windows 8.1 kullanıyorsanız aşağıdaki link size yardımcı olacaktır.

Geri