V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 8 Bilgi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Oznb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oznb

Etkin Üye
Yapı fuarı dün açıldı ... idecad 8 ile ilgili daha detaylı bir bilgi forumdan yayınlaya bilirmisiniz..
Yapılmış örnek çelik projenin dwg dosyası ..?
İlk kullanıcı fiyatları ?
Güncelleştirme fiyatı..?

Re: İdecad 8 Bilgi

yarın allah kısmet ederse istanbul yapı fuarında olacağım.görüşmek üzere

İdeCAD facebook'dan alıntı.

Kemal Akgül: Henüz fuara gidemedim fakat arkadaşlardan aldığım bilgiye göre fuarda demo sürüm yok. İde 7 sürümünden 8 sürüme güncelleme bedeli için xxxxx tl yeni paket 8 versiyon alacaklar için de xxxxx tl fiyat biçilmiş. Tabi bu paketler Çelik modül dahil olan paketler. Isteyenler Çelik modül hariç te güncelleme yapabileceklermiş. Bedeli konusunda net bilgi yok.

İbrahim Ertuğrul Başakın: fiyat beklediğimden fazla çıktı xxxxx+kdv diyorlar.

Yukarıdaki açıklamalar teyit edilebilirse sevinirim, malum İzmir'de çalıştığımız için fuara gelmemiz bir zor...

Bu fiyatlar ile idecad beklediği satışları yakalayamaz. bu rakamlar çok yüksek. Çelik projesi zaten piyasadaki payı çok az. bu rakamları verip bu programı alacak kullanıcı sayısı elin parmakları kadardır. sonuçta verdiğin bu parayı kazanman lazım. xxxxx
Bence bu fiyatlar gercek ise idecad fiyat politikasını gözden geçirmelidir. Daha çok kullanıcıya ulaşarak daha çok kulanılmalı ve piyasdaki payını artırmalıdır.

Oznb":35lftbme' Alıntı:
Bu fiyatlar ile idecad beklediği satışları yakalayamaz. bu rakamlar çok yüksek. Çelik projesi zaten piyasadaki payı çok az. bu rakamları verip bu programı alacak kullanıcı sayısı elin parmakları kadardır. sonuçta verdiğin bu parayı kazanman lazım. xxxxx +KDV ödeyerek çelik programını almak hiç mantıklı değil.
Bence bu fiyatlar gercek ise idecad fiyat politikasını gözden geçirmelidir. Daha çok kullanıcıya ulaşarak daha çok kulanılmalı ve piyasdaki payını artırmalıdır.

Sayın Oznb

Bu fiyatlar indirimli fuar promosyon fiyatlarıdır. 30 Mayısa kadar geçerlidir. Benzer işleri yapan programları almaya kalksanız bugunkü koşullarda xx - xx bin Euro para odersiniz.

Celik modülü beş programdan oluşuyor

1) Analiz
2) Çelik elemanların hesabı
3) Çelik birleşimlerin hesabı
4) Betonarme elemanların hesabı
5) Çizim ve detaylandırma

Saygılarımızla
ideYAPI

sadece çelik modül olarak piyasada bu fiyatın çok çok altına programlar mevcut..sanırım ide parayı çok kolay kazanıldıgını düşünüyor ....

Evet, "indirimli" fiyatlar biraz tuzlu gibi. Fiyatları duyunca ÇelikPro-EC'nin birkaç ay önce iyi bir kampanyası vardı, keşke beklemeyip alsaydık dedik. Ben ideCAD'in çelik modülünü xxxx - xxxx TL gibi olur diye düşünmüştüm ki ideCAD statik v7'nin fiyatı bile yaklaşık olarak böyleydi yanlış hatırlamıyorsam. Şirket olarak zaman zaman çelik projeler çiziyoruz ama patronları xxxxx - xxxxx TL'lik çelik programı için ikna etmem zor olacak. Diğer açıdan da bakarsak kendi analiz modülü bile olmayan xsteel'in sadece çelik modülü xxxxx euro, çelik+betonarme modülü ise xxxxx euro. Sonuç olarak -1+1=0

Fiyatları öğrendik. Yorum yapmak gerekirse;

ideYAPI,
1- Türkiye şartlarını biliyor, bu fiyatın pahallı olduğunu biliyor yinede yine de piyasayı test etmek istiyor.
2- Yüksek fiyatla, merakı arttırmak, elde etme arzusunu kamçılamak istiyor.
3- Kullanıcıların küseceğini biliyor, tepki ile karşılaşacağını biliyor ama bir süre sonra kullanıcıların alışacağını düşünüyor.
4- Mühendislerin çok para kazandığını düşünüyor, bir kereye mahsus bu parayı verseler ne olur diye düşünüyor.
5- Ekonomiden haberi yok, Türkiye'deki mühendisleri tanımıyor, çok para kazanma hırsına kapıldı, kısa zamanda köşeyi dönecek. Zaten program dediğiniz nedir? Bir kere yaz, çoğalt CD ye koy, gelsin paralar.

yada yukarıdakilerin hiç birini düşünmedi..

6- İde yapı bu program için çok emek sarf etti, karşılığını almak istiyor.
7- İddialı bir program üretti, iddiasını perçinlemek istiyor.
8- Türkiye pazarında bilgi düzeyine bağlı olarak geri dönüşlerde çok sıkıntı çekecek, bunu öngörerek bedelini talep ediyor.
9- Betonarme programda, programa sırtını dayayarak mühendislik yapanlar oldu, bu kez programla çelikçiler oluşsun istemiyor.
10- Bu iş ayağa düşsün istemiyor. Bu işe gönül vermiş ve gerçekten iş edinmiş mühendislerle yada ofislerle çalışmak istiyor.

Sevgilerimle.....

Fuarda biraz yüzeysel bilgi sahibi oldum. Ciddi emek harcanmış bir işe benziyor. Umarım çok başarılı olur.
Beta testlerinin devam ettiğini söylediler.
Öncelikle üst düzey profesyonellerden geri bildirim alarak geliştirilmeye devam edilecek sanırım.
İde'nin muazzam basitleştirilmiş ara yüzü, kapsamlı yönetmelik kontrolleri ve Türkçe olması nedeniyle çok hızlı yaygınlaşacağını düşünüyorum.
Belirlenen fiyata gelince de;
benzer yazılımların fiyatları bir yana, ,idestatiğin tüm özelliklerini maximumda kullanarak yapılacak tek bir projenin fiyatının bile program bedelinin kat be kat üstünde olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayrıca betonarme yapı üstüne çelik ilave kat yaparken uğraştığımız yazılımlar ve karşılaştığımız sorunlar ortada. Bir kaç farklı yazılımla hesapları yapıp çizimler için 2D ortamda günlerimizi harcıyoruz.
Doğru modelleme yapıp doğru sonuçları alabilmemiz kaydıyla fiyatın çok rahatsız edici olmadığını düşünüyorum. Tabi maximum açıklık momentini bile yanlış hesaplayan bir yazılıma kimse para vermek istemez.
Son olarak da bir ya da bir kaç üniversiteden alınacak test ve doğrulama raporları son kullanıcıyı ikna etmede çok faydalı olur. Bence bu çok önemli.

Yapılan çalışmayı takdir etmek lazım. Güzel çalışma olmuş bence Avrupa da da ses getirecek bir çalışma birden fazla programın yaptığını tek başına yapıyor. Analiz, uygulama çizimleri, metrajları ve marka lamasının olması güzel yönüdür. Mimari yönünün de katkıları ile 3D sunumları rahatlıkla yapabileceğiz. Fiyatına gelince O göreceli bir değerdir. Olanaklar, performans ve fiyat ilişkisini analiz ederek fazla veya az diyebiliriz.

Öncelikle İde yapı ailesini çalışmalarından dolayı kutluyorum. Çelik programıyla bilinçli proje üretiminin azalabileceği kaygısını taşıyordum. Fiyatın olması gereken düzeyde olduğunu buradan öğrendim. Düşündüğümde mantıklı buldum. Çelik yazılımının profesyoneller tarafından kullanılması gerektiğini düşünüyorum. İyi çalışmalar...

Tek bir projenin fiyatının belirlenen fiyattan yüksek değil. xxxxx+KDV ödemek için yaklaşık 5-6 proje yapmak gerekiyor. 5-6 çelik projesi de anadoluda bir proje bürosuna 5-6 ayda da gelebilir 5-6 yılda da. Şu anda xxxxx xxxx verdikten sonra 20 senedir analiz yapan kendini kanıtlamış alternatifler ortaya çıkıyor.

Öncelikle benim nazarımda emek paha biçilmez. Şimdiden emeği geçenlerin ellerine sağlık. Çelik ile işim hiç olmadı ama yine de arada çok fazla fark olmasaydı yükseltecektim, yani lazım olmamasına rağmen yükseltecektim.
Herkes bu işi ticaret için yapıyor. Herkesin bir fiyat politikası vardır ki buna da saygı duyarım. kişisel fikrimi sadece paylaşmak istiyorum.

"Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. uzun yıllardır bu işi yapan dev yazılım firmaları var. Microsoft ilk akla gelen ama saymak istemediğim bir çok program firmalarına bakarsanız, eskiden satış politikalarında emeklerini karşılığını bu güne göre daha yüksek bir fiyat etiketi ile almayı düşünürken şimdi tam tersi. Eskiden kaç kişi lisanslı virüs programı kullanıyordu? parayla almaya kalksanız bulamazken şimdi her teknoloji mağazasında çeşitleri mevcut. Eskiden kaç kişi lisanslı işletim sistemi kullanıyordu? Şimdi fiyatların aşağı düşmesiyle bu sayı çok arttı. yani sürümden kazanma mantığı. Belki İde firması "zaten lazım olan alacak, muadilleri de bu fiyatlarda, gereksiz yere fiyatı düşürmeyelim diye düşünebilirler ama bence şu anda elzem olmayan bir lisans güncellemesini, daha düşük fiyatlar olsaydı yaptıracakların sayısı hiçde az dğeil. yani fiyat daha aşağılarda olsa, lazım olmayan insanlar bile çelik merakını yenmek için bile olsa para verip güncelleyecek. Bu fiyatlara ise çok çok nadir kişiler günceller. Bir çok yazılım firması geçmiş tecrübeler sonucu düşük fiyat politikasından daha çok para kazanırken İDE bu şekilde davranması, kendilerine daha az kar ettirir gibi geliyor. tabi muhakkak kendileri de bunun araştırmasını yapmışlardır. İnşallah beklediklerini bulurlar. Her ne kadar da güncelleme yapamayacak olsam da tekrar ellerine sağlık diyorum. Eskiden Mahalledeki arkadaşlarımızın yeni alınan bisikletlerine "bir tur bineyim" derdik. Tanıdık biri İde cad 8 alsa da bizde bir tur binsek merakımız gitse."

İnşaat Mühendisi
Muammer KOCA

Bizim şirketteki patronlarla ideCAD 8'e güncelleme konusunu görüştüm, fiyatı sağlam fakat şimdi kullandığın programlara (Sap2000 + Xsteel + Limcon + Ramcon + Autocad kombinasyonu) kıyasla daha hızlı proje çıkarabilirsem almayı düşünebileceklerini söylediler. Fakat bunun için ilk önce ideCAD 8'in demosunda hız ve doğruluk testi yapmamız gerekecek. Birde indirimli :( fiyatların 30 Mayısa kadar geçerli olduğu belirtilmiş. Yani demek istediğim önce malı görelim adamım gibi bir şey...

Buradaki sohbetlerde dileyen istediğini soyleyebilir. Lütfen fiyat bilgisi vermeyin. Program Satış fiatı ve güncelleme bilgileri için 0212 2205500 numaralı telefonu arayın.
Ayrıca yazarken lütfen nezaket sınırlarını zorlamadan bunu yapalım.

ben de sayın gk gibi fuarda idim. özellikle ide8 için oraya gittim. türkiyenin birçok yerinden gelenleri gördüm. yazılım ekibinin hemen hepsi orada idi. bir ara not olarak istanbula gitmenin ve hele de avrupa yakasına gitmenin, bir de bunun üstüne tüyap fuar merkezine gitmenin tam bir işkence olduğunu belirtmek isterim...ideyapı çalışanları, fuarda yazılım alanında yeni ürün ortaya koyan tek firma olmanın haklı gururu içinde idiler. yazılım ile igili görüşüm
1-fiyat görüşü: forumda daha önceki fiyat tartışmalarını ve önerilerini okudum. herkesin, istediği bir ürünü en ucuza alma isteğine saygı duyarım. kendi görüşüm, ide8 çalışmasının bir fiyat tartışması üzerinden değerlendirmeye başlanılması yanlış. yazılımın sizin için neler yapabileceğini önce iyice değerlendirmek gerekiyor.
2-çelikte, betonarmede olduğu gibi bir kolaycı yaklaşım içinde olmak şimdilik gündemde olmamalıdır. firmanın da böyle bir hedefi yok yazılımda.
3-kalite olarak üst sıraları hedefleyen yazılımda, fiyat olarak en altı hedeflemek gerçekçi olmaz.
4-yapılan iş listesini incelediğim zaman şu sonuca varıyorum;
-aynı işi yapmak için a+b+c+d yazılımlarını bir araya getirmek gerekiyor. a yazılımı sadece hesap yapar:xxxx tl +b yazılımı sadece çelik çizim yapar:xxxx tl+c yazılımı birleşim hesabı yapar xxxx tl+d yazılımı betonarme donatı detaylandırması yapar:xxxx tl+ temel tasarımı için de bir yazılım ekleyin. fiyat:xxxxx tl+kdv
-veya bir başka paket:xxxxx+kdv
-veya başka bir kombinasyon: xxxxx+kdv
nihayetinde varmak istediğim nokta şu ki, her halukarda bu işi ucuza çözme işi hayal. haa ben bu kadar iş potansiyeli olan bir büro değilim derseniz, sadece ara katlı sanayi yapısı çözerim derseniz daha uzuca bir yazılım almak daha mantıklıdır.
bunlar bir kenara...ide 8 de gördüklerim:
1-her türlü temel aynen betonarmede olduğu gibi çelik yapı altına da modellenebiliyor.
2-birleşim hesapları ve geometrik kontrolleri yapılıyor.
3-kolon alt uç birleşimi her türlü temel üzerinde yapılabiliyor.
4-çelik+betonarme yapı aynı anda hesaba giriyor.
5-çelik için "single part" , "assembly", "3d" ...çelik için gerekli çizimler mevcut.
6-birleşimlerde tdy2007 kontrolleri var.
7-çatı ve çerçeve çaprazları tüm kontrolleri ile var.
8-tip makaslar değiştirilebilir şekilde var. makas düğüm hesap ve teşkilleri var.
9-uzay kafes sistemi var.
10-burkulma kontrolleri var.
11-raporlar izlenebilir, kontrol edilebilir anlaşılabilir.

Fiyatın idestatik kullanıcıları için tekrar düşünülmesini istiyorum,benim gibi düşünen çok arkadaşımızın olduğu kanısındayım,biz bu programı çok bekledik(Yaklaşık 2-3 yıl) ve başka program satın almadık,ama fiyat yüksek geldi.İdestatik xxxx tl civarında şu an.Bence makul fiyatı,idestatik kullanıcıları için xxxx-xxxx bandında olması gerekli.

Öncelikle İdecad çalışanlarını tebrik ederim.İde kullanıcıların beklediği bir çalışmaydı.

Programla ilgili ayrıntılı bir bilgi bulamadım. Çok katlı çelik yapıların model ve hesabının yapılabilmesi için ayrıca kutluyorum.

Fiyatı ile ilgili de kesin olmayan bilgilere göre İde kullanıcılarına xxxxx, normal fiyatı ise xxxxx olarak duydum.Emeğinize saygı duyuyorum ama benim gibi İdecad Çelik bekleyenler için hayal kırıklığı olmuştur eminim. O parayı verebilecek mühendisler,veremeyecek olanlardan çok daha azdır.Üst düzey proje ofisleri zaten halihazırda bu tür yazılımlara sahipler.Program bu fiyatlardan satışa çıkarsa İde yöneticileri de hayal kırıklığına uğrayabilirler.

Bence birinci kıstas; programın daha çok kullanıcıya ulaştırılması olmalıdır.Umarım gerçek fiyatı öğrendiğimiz an ile almaya karar verdiğimiz an aynı olur.

İyi çalışmalar.

Geri