V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 8 hakkında

insmuh_gk

Etkin Üye
Dün fuarı ziyaret ettim, İsmail bey ile görüşme,sohbet etme fırsatım oldu. Proğramın özet sunumundan sonra, isteklerim doğrultusunda basit bir sanayii yapısını Hakan bey ile modelledik.İtiraf edeyim ki, bu kadar modüler modelleme beklemiyordum.gerçekten çok iyi iş başarmışlar ve daha bu başlangıç.
Zaten benim için yıllardır salt proje ile geçimini sağlayan bir mühendis olarak "her şey hesapladığım gibi" idi. Öyle sanıyorum ki bundan sonra herşey hayal ettiğim gibi gibi olacak.
Geçen hafta, çinlilerin 30 katlı bir oteli sadece 360 saatte temelden tefrişine kadar inşaa ettiklerini hayret ve gıpta ile izlemiştim.
Binlerce ton betondan oluşan hantal B.arme yapılara alternatif ,modüler,hızlı, depreme dayanıklı, geri dönüşümü mümkün çok katlı Çelik yapılar hayalime bu proğram ile iyice yaklaştığımı ümit ediyorum.
Kentsel dönüşüm sürecine giren, 2023 hedefine kilitlenen bir, bütün, büyük ülke TÜRKIYE ye ulaşmada bir mihenk taşı olarak gördüğüm ideStatik 8 versiyonunu kullanıma sunan başta Sn. İsmail Hakkı bey olmak üzere emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum.Sağolun, var olun, afiyette olun.
G. KÖSE

ben de sayın gk gibi fuarda idim. özellikle ide8 için oraya gittim. türkiyenin birçok yerinden gelenleri gördüm. yazılım ekibinin hemen hepsi orada idi. bir ara not olarak istanbula gitmenin ve hele de avrupa yakasına gitmenin, bir de bunun üstüne tüyap fuar merkezine gitmenin tam bir işkence olduğunu belirtmek isterim...ideyapı çalışanları, fuarda yazılım alanında yeni ürün ortaya koyan tek firma olmanın haklı gururu içinde idiler. yazılım ile igili görüşüm
1-fiyat görüşü: forumda daha önceki fiyat tartışmalarını ve önerilerini okudum. herkesin, istediği bir ürünü en ucuza alma isteğine saygı duyarım. kendi görüşüm, ide8 çalışmasının bir fiyat tartışması üzerinden değerlendirmeye başlanılması yanlış. yazılımın sizin için neler yapabileceğini önce iyice değerlendirmek gerekiyor.
2-çelikte, betonarmede olduğu gibi bir kolaycı yaklaşım içinde olmak şimdilik gündemde olmamalıdır. firmanın da böyle bir hedefi yok yazılımda.
3-kalite olarak üst sıraları hedefleyen yazılımda, fiyat olarak en altı hedeflemek gerçekçi olmaz.
4-yapılan iş listesini incelediğim zaman şu sonuca varıyorum;
-aynı işi yapmak için a+b+c+d yazılımlarını bir araya getirmek gerekiyor. a yazılımı sadece hesap yapar:xxxx tl +b yazılımı sadece çelik çizim yapar:xxxx tl+c yazılımı birleşim hesabı yapar xxxx tl+d yazılımı betonarme donatı detaylandırması yapar:xxxx tl+ temel tasarımı için de bir yazılım ekleyin. fiyat:xxxxx tl+kdv
-veya bir başka paket:xxxxx+kdv
-veya başka bir kombinasyon: xxxxx+kdv
nihayetinde varmak istediğim nokta şu ki, her halukarda bu işi ucuza çözme işi hayal. haa ben bu kadar iş potansiyeli olan bir büro değilim derseniz, sadece ara katlı sanayi yapısı çözerim derseniz daha uzuca bir yazılım almak daha mantıklıdır.
bunlar bir kenara...ide 8 de gördüklerim:
1-her türlü temel aynen betonarmede olduğu gibi çelik yapı altına da modellenebiliyor.
2-birleşim hesapları ve geometrik kontrolleri yapılıyor.
3-kolon alt uç birleşimi her türlü temel üzerinde yapılabiliyor.
4-çelik+betonarme yapı aynı anda hesaba giriyor.
5-çelik için "single part" , "assembly", "3d" ...çelik için gerekli çizimler mevcut.
6-birleşimlerde tdy2007 kontrolleri var.
7-çatı ve çerçeve çaprazları tüm kontrolleri ile var.
8-tip makaslar değiştirilebilir şekilde var. makas düğüm hesap ve teşkilleri var.
9-uzay kafes sistemi var.
10-burkulma kontrolleri var.
11-raporlar izlenebilir, kontrol edilebilir anlaşılabilir.

Geri