cassabotanic

Tanınmış Üye
IFC Formatında data yazabilen Archicad , Allplan , Revit , Tekla programlarından akslar kolonlar kirişler döşemeler duvarlar ve kapı pencere boşluklarının okunduğunu biliyormuydunuz ? Bu sayede tüm yapı bilgileri , tüm yapı için bir seferde alınmış oluyor.

Bu özellik ideCAD Statikte 5.14 versiyonundan itibaren bulunmakta. IFC data yapısı , Dwg ve DXF ten çok daha gelişmiş bir data formatıdır.

Ancak IFC formatınfan daha da gelişmişi Integrated Native Building Information Modeling ya da ldeYAPI’nın terminolojisi ile IDS Integrated Design Systemdir.

Daha açık bir ifadeyle BIM bileşenlerin ,Mimari , Statik , Betonarme , Elektrik , Tesisat , Mekanik ve bir çok farklı unsurun tek bir yapı bilgi modelinde birleştirirlmesidir. Bu sayede disiplinler arası koordinasyon ve veri kaybı çok daha az olur.
 
Daha önceki versiyonlarda aktif olan Başka programlardan ( Revit , Archicad , Allplan , Tekla , Etabs ) BiM modeli okuma olanağı v10.14 itibariyle henüz aktif değil.

Bir sonraki güncelleme ile hem ideCAD Mimari , hem ideCAD Statik , IFC entegrasyonuyla bu sistemi barındıran diger tüm programlar ile uyumlu olacak, ve Yapı Bilgi Modellemesi kapsamında bu programlar ile çalışan Mimarlar ve Mühendisler ile de ortak çalışma mümkün hale gelecek.
 
Selamlar,

IFC import diyip dosyaya tıklıyorum, program kapanıyor. Nelere dikkat etmem gerekmektedir?
 
Merhaba

10.54 Beta versiyonunda IFC Import ve export işlemlerinin geliştirme süreci ve testlerimiz devam ediyor,
IFC Import ve export standartları ve uyumluluk dokümanını hazırlıyoruz. Versiyon çıkışlarında paylaşacağız
IFC dosyanızı ekleyebilirseniz ve hangi programdan export ettiğinizi yazarsanız durumu inceleriz.
 
Geri
Üst