V11'i Online Satın Alın

ideCAD'e eklenmesini istedigim bazi ozellikler

MERHABA

NACİZANE TAVSİYEM OLMASI BİZİ GAYET MENUN EDECEK BAZI ÖZELLİKLER

1.ÇİZİMLE MODELİN BİRBİRİNE SENKRONİZE EDİLMESİ.MODELDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ ÇİZİMLERE OTOMATİKYANSIMASI.

2.KİRİŞ AÇILIMLARI VE DONATILARI İNANILMAZ DAĞINIK ÇIKIYOR.ÖZELLİKLE KISMI GEÇİŞ YAPILAN KİRİŞLERİ TOPLAMAK VE DONATILARINI DÜZENLEMEK GERÇEKTEN ÇOK VAKİT ALIYOR.AÇIKÇASI BÜTÜN ÇİZİMLERİNDEN MEMNUN OLDUĞUM İDECADİN KİRİŞ AÇILIMLARI ÇOK KÖTÜ..

3.DÜŞEYDE EĞİMLİ PERDE TANIMLANMASI.

4.KOLON DÜŞEYLERİ S1 S2 S3 OLARAK SIRALI VERİLMESİ.

5.ÇİZİMLERİN OTOMATİK PAFTAYA SIĞDIRILMASI(TEK PAFTA)

6.KALIP PLANLARINDA ANTET OLMASI.

7.NERVÜRLERDE 4 METREYİ GEÇEN NERVÜRLERİ OTOMATİK BÖLÜNMESİ VEYA KASETE DÖNÜŞTÜRMEDEN BÖLMENİN BİR YOLU OLUŞTURULMASI.

8.POLİGON KOLONLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİN BÜTÜN KATLARA YANSITILMASI.

9.NERVÜRLERDE VE KİRİŞLERDE MİN.DONATI ARALIĞINI AYARLAMAMIZA RAĞMEN KESİTE SIĞMAYACAK DONATILARI ATIP HATA VERMİYOR ?

10.NERVÜRLERDE SEHİM YETERSİZ OLMASINA RAĞMEN BU HATAYI BETONARME SEKMESİNDE DEĞİLDE SEÇMELİ RAPORLARDA GÖRÜNMESİ.

PROGRAMDAN ŞUAN ÇOK MEMNUNUZ . BUNLARIN OLMASI BİZE GÖRE PROGRAMI DAHADA MÜKEMMELLEŞTİRECEKTİR.

İYİ ÇALIŞMALAR

Nacizane bende eklesem bir iki madde
alt katlarda kolon boyutu değişince üst katlarda otomatik büyüse
üst katlarda artan donatı adetleri alt kata otomatik işlense
kaset döşeme sisteminde arkadaşımızın dediği gibi otomatik bölme ve tipik kiriş belirleme olsa
döşeme kenarı ile atılan döşemelerde döşeme uçlarına hatıl çizimi gerçekleşirse seviniriz.
8 versiyonunda küçük bir sıkıntım var umarım sadece bendedir kalıp planlarına elle ölçü atarken sıkıntı oluşuyor ben 8 versiyonda çizip 7 versiyonda kayıt edip ölçülendirme yapabiliyorum

design_building":1vubauvk' Alıntı:
4.KOLON DÜŞEYLERİ S1 S2 S3 OLARAK SIRALI VERİLMESİ.

Bu işlem, açılım ayarları / ileri ayarlar sekmesinde / blokları isme göre düzenle komutuyla yapılması gerekir. Fakat sanırım blok oluşturmada bloklara bir isim verilmemesinden kaynaklanıyor. Çünkü aynı komut kiriş açılımlarında doğru bir şekilde çalışıyor. Çünkü burada kiriş bloklarına kiriş isimlerinden oluşan adlar verilmiş. Perde ve kolon açılımlarında komut var olmasına rağmen çalışmıyor, bu konunun basit bir şekilde çözüleceğini düşünüyorum.

5.ÇİZİMLERİN OTOMATİK PAFTAYA SIĞDIRILMASI(TEK PAFTA)

Bu özellik detay açılımlarında mevcut ve hatta kolon aplikasyonlarda da mevcut. Fakat kalıp planlarında olması ne kadar doğru bilemiyorum. Genel olarak en büyük düzenlemeler kalıp planlarında yapılması gerekiyor. O zaman da üzerinde çalışılacak çizim dosyasının ekran boyutu gereksiz yere büyüyor ve hakimiyet düşüyor. Neyi niçin istediğinizi daha açık yazar mısınız?

6.KALIP PLANLARINDA ANTET OLMASI.
+1

7.NERVÜRLERDE 4 METREYİ GEÇEN NERVÜRLERİ OTOMATİK BÖLÜNMESİ VEYA KASETE DÖNÜŞTÜRMEDEN BÖLMENİN BİR YOLU OLUŞTURULMASI.

Katılıyorum. +1

tayfuner":1vubauvk' Alıntı:
üst katlarda artan donatı adetleri alt kata otomatik işlense

Bu söylediğiniz kolon ve perdelerde V8 de mevcuttur. Betonarme tasarım / parametreler / kolon (ve perde) parametreleri bölümünden halledebilirsiniz.

tayfuner":1vubauvk' Alıntı:
8 versiyonunda küçük bir sıkıntım var umarım sadece bendedir kalıp planlarına elle ölçü atarken sıkıntı oluşuyor ben 8 versiyonda çizip 7 versiyonda kayıt edip ölçülendirme yapabiliyorum

Nasıl bir sıkıntı ile karşılaşıyorsunuz.Detaylı anlatırsanız iyi olur. Biz hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadık.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2017-01-14 12.51.00.png
    Screenshot 2017-01-14 12.51.00.png
    27.7 KB · Görüntüleme: 5,421
  • Kolon perde.png
    Kolon perde.png
    41.6 KB · Görüntüleme: 5,419
Çünkü aynı komut kiriş açılımlarında doğru bir şekilde çalışıyor.

diyerek cevabı verilmiştir.

Ekli dosyalar

• 2017-01-14.png
    2017-01-14.png
    388.7 KB · Görüntüleme: 5,408
Beni anlamadınız sanırım. Ben kiriş acilimlarini tek paftada otomatik sığdırsin dedim normalde Manual olarak pafta büyütüp çizim alıyoruz zaten. Isimlendirme konusunda dediğinizi zaten Biliyorum da kolon duseyleri sıralı çıkmıyor. Kirişler de böyle bir problem var demedim zaten.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ayrıca ben detayları tek pencerede değil bunun yerine tek paftada oluştur olsa zaten tek pencerede basılmış olacak. Tek pafta ve tek pencereyi birbirine karıştırmayın söylediklerim gayet net. Yazdığınız özellikleri zaten biliyor ve kullanıyorum sadece bu yazdıklarım eklense dahada memnun olurum dedim.

design_building":sd8kdk2h' Alıntı:
2.KİRİŞ AÇILIMLARI VE DONATILARI İNANILMAZ DAĞINIK ÇIKIYOR.ÖZELLİKLE KISMI GEÇİŞ YAPILAN KİRİŞLERİ TOPLAMAK VE DONATILARINI DÜZENLEMEK GERÇEKTEN ÇOK VAKİT ALIYOR.AÇIKÇASI BÜTÜN ÇİZİMLERİNDEN MEMNUN OLDUĞUM İDECADİN KİRİŞ AÇILIMLARI VE DONATILARI İNANILMAZ DAĞINIK ÇIKIYOR

Merhaba,

Kiriş açılımları ile ilgili daha önceden bildirdiğiniz bir durum söz konusuydu ve kısmi geçiş olduğunda açığa çıkan özel bir problemdi. Bu problem argeye bildirilmiştir. Ancak "kiriş açılımları ve donatıları inanılmaz dağınık çıkıyor" ifadesi bildiğiniz durumun ötesinde çok genel bir problemi işaret ediyor... Bu ifadenizi destekleyecek başka örnekler göndermenizi rica ediyoruz. Daha önce bildiğiniz durumdan başka, dağınık çıkan ve düzeltmek için sizin vaktinizi olan örnek projeler ekleyiniz...

design_building":sd8kdk2h' Alıntı:
Ayrıca ben detayları tek pencerede değil bunun yerine tek paftada oluştur olsa zaten tek pencerede basılmış olacak.

Bunun için pafta dizaynı olanakları programda geliştilmiştir. Pafta dizaynı olanaklarını kullanarak tüm çizimlerinizi tek paftada toplayabilisiniz. Üstelik pafta dizaynında çizimler eşlenikli çalışmaktadır. Örneğin pafta dizaynına bir kalıp planı dahil ettiniz diyelim. Kalıp planında yaptığnız bir değişiklik olursa, pafta dizaynında yenileme yaptığınızda, pafta dizaynındaki kalıp planı da otomatik yenilenecektir. Bu olanakları incelemenizi öneririm.

Benim yazdıklarım şikayet değil lütfen yanlış anlamayın. Benim yazdıklarım olması bizi dahada memnun edecek bazı eklemeler. Bildiğiniz gibi kismi geçiş olacağının olduğu tek program idecad. Cizimlerinde yazılar ve donatılar yoğunluktan üst üste biniyor. Manuel olarakta düzenleme yapıldığını biliyorum. Sadece mümkünse bu açılımlar daha nizami daha düzgün verilebilir.
Bununla alakalı birçok projem var. Daha önce gönderdiğim şey ise hesapla alakaliydi bu sefer bahsettiğim şey ise detay çizimleri.
İyi çalışmalar dilerim.

design_building":1ycwswa1' Alıntı:
Benim yazdıklarım şikayet değil lütfen yanlış anlamayın. Benim yazdıklarım olması bizi dahada memnun edecek bazı eklemeler. Bildiğiniz gibi kismi geçiş olacağının olduğu tek program idecad. Cizimlerinde yazılar ve donatılar yoğunluktan üst üste biniyor. Manuel olarakta düzenleme yapıldığını biliyorum. Sadece mümkünse bu açılımlar daha nizami daha düzgün verilebilir.
Bununla alakalı birçok projem var. Daha önce gönderdiğim şey ise hesapla alakaliydi bu sefer bahsettiğim şey ise detay çizimleri.
İyi çalışmalar dilerim.

Tekrar merhaba,

Foruma yazılan her mesaj titizlikle okunmakta, incelenmekte ve not edilmektedir... Amacımız siz kullanıcılarımızın önerilerini tam olarak belirleyebilmek ve ileriki versiyonlar için somut referanslar elde edebilmektir.

İlginiz ve bildirimleriniz için teşekkkür ederiz.

design_building":3lv3k882' Alıntı:
Beni anlamadınız sanırım. Ben kiriş acilimlarini tek paftada otomatik sığdırsin dedim normalde Manual olarak pafta büyütüp çizim alıyoruz zaten. Isimlendirme konusunda dediğinizi zaten Biliyorum da kolon duseyleri sıralı çıkmıyor. Kirişler de böyle bir problem var demedim zaten.

Ben burada;
"Çünkü aynı komut kiriş açılımlarında doğru bir şekilde çalışıyor.
Çünkü burada kiriş bloklarına kiriş isimlerinden oluşan adlar verilmiş. Perde ve kolon açılımlarında komut var olmasına rağmen çalışmıyor, bu sorunun basit bir şekilde çözüleceğini düşünüyorum.
"
derken bunu size değil bir anlamda programcıya söylemiştim. Yani "kirişlerde yaptığınızı diğer detaylarda neden yapmadınız" anlamındaydı.

Ayrıca sorulara cevap verirken sizin hangi komutu bilip bilmediğinizi bizler bilmiyoruz. İyi niyetle cevap yazıyoruz. Siz biliyor olsanız bile bu sayede okuyan başka biri bilgileniyor diye düşünerek olabildiğince bilgi, resim ve detay ekleyerek cevap yazmaya çalışıyoruz. Rahatsızlık verdiysek özür dileriz.

N. Yılmaz ben diğer arkadaşa cevaben yazmıştım sizin dediklerinize bende katılıyorum biraz karmaşa oldu ama hakkınızı helal edin :)

Ben NYILMAZ arkadaşın söylediğinin üzerine siz aynı şeyleri yazınca herhalde bu komutu bilmiyor diye yazmıştım. Olay büyümesin diye devam etmedim ama siz tek paftada düzenleme yapmak istemiyorum ben programın kirişler ne kadar fazla olursa olsun tek pencerede istiyorum diyorsunuz bende ufak bir ayarla istediğinizi yaparsınız dedim. Eğer sözlerim dokundu ise özür dilerim.

Daha önce de belirtmiştim ama tekrar yazarsam belki dikkate alınır. Özellikle konsol tipli nervürlü döşemelerde tüm çerçevenin nervür dişi ile kapanması proje sonunda düzeltme işini azaltır. Aynı tanımlama sistemi sta4cad'te bulunmakta. Ayrıca 8.5 versiyonunda su basman perdesi tanımlanmaya çalışıldığında mimari modda bulunan döşeme kenarlarını da bölmeye başladı. Artık subasman sistemini tanımlama şekliini ancak 50cm lik bir kat tanımlamasıyla yapabiliyorum.Bu konuda eski sisteme geçme gibi bir durum olur mu?

Teşekkürler

ssesli":2zudekde' Alıntı:
...Ayrıca 8.5 versiyonunda su basman perdesi tanımlanmaya çalışıldığında mimari modda bulunan döşeme kenarlarını da bölmeye başladı. Artık subasman sistemini tanımlama şekliini ancak 50cm lik bir kat tanımlamasıyla yapabiliyorum.Bu konuda eski sisteme geçme gibi bir durum olur mu?

Teşekkürler
Merhaba,
Tek parça olmasını istediğiniz panelleri "Değiştir" menüsündeki (veya Panel yardımcı toolbarındaki ) "Birleştir" komutuyla tek parça haline getirebilirsiniz.
İyi çalışmalar

Leven tbey teşekkür ederim fakat benim demek istediğim döşeme kenarı ile oluşturulan balkon döşemesii de kesmekte. Ekte size ekran görüntüsünü paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• ekran.jpg
    ekran.jpg
    64.6 KB · Görüntüleme: 5,384
Yeni bir komut oluşturulabilir. Bu komut uygulandıktan sonra, üzerinde değişiklik yapılan nesnelerin renkleri farklı gösterilebilir. Örneğin kirişlere duvar yükü tanımlanmadan önce bu komut girilebilir ve üzerinde değişiklik yapılan kirişler diğerlerinden kolayca ayrılabilir. Bu sayede büyük projelerde kolaylık sağlanabilir.

Perspektif ekranda sağ tuş menüsünde bulunan "Analiz Modeli" komutuna tıklayın

1643354317053.png

"Betonarme Tasarım" Sekmesinde "Veri" kısmında incelemek istediğiniz özelliği seçin

1643354475964.png

Perspektif ekranda 3B veya plan düzleminde Tüm proje veya aktif katı inceleyebilirsiniz.

1643354458090.png

Örneğin Duvar yüklerini plan düzleminde kontrol edebilirsiniz.

1643354709646.png

Geri