idestatik v 11 gelecek mi?

Merhaba, çelik ile ilgili bir bilgim yok ama betonarme tarafta çok büyük geliştirmeler yapılıyor, yeni özellikler ekleniyor.

Ne zaman yayınlanır bilmiyorum ama mutlaka kısa kısa yeni özellikler ve geliştirmeleri gösteren hap gibi videolar yapılmalı. Yoksa çoğu kullanıcı yeni özellikleri çok geç keşfeder ya da kullanmayı atlayabilir.
 
Son düzenleme:
İdecad haklı olarak yönetmelik güncellenmesini bekliyor. Çünkü beklenenden farklı bir kural vs olursa bir daha major versiyon güncellemek zorunda kalınacak. Ancak yönetmelikte çok gecikti. En doğru yol haritasını İdecad verir.
Bu gidişle yönetmelik revizyonunu torunlarımız görecek. Ülke için bu kadar önemli bir konu nasıl olur da ciddi ve belli bir takvime göre hazırlanmaz anlamıyorum. 3 yıldır gündemde olan bir konu...
 
Tebrikler İsmail Bey İdeçelikten memnunum sadece bazı ilave birleşimler gelince hesabı yapılan daha güçlenecek yazılım..
 
Zaten sıkıntı o. Proğram varken, birleşimler için raporlara neden ilave excel tablosu koyalım anlamıyorum. Sanayi yapısı yapılıyor genelde. Gusenin hesabı yok!!! Kiriş-kiriş alın plakalı tasarım yapıyorsun, hesabı var. Altına rijitleştirici koyuyorsun hesabı yok. Özetle çelikte yapılan her bileşenin hesap raporu olmalı. Tabi bu eksikliklerin bir kısmı...

Not: Yine birleşimlerle alakalı 2020 yılında not edilen bir birleşim var. Kolon zayıf yönü moment aktaran birleşim. Hala kolonun yönünü değiştirmeden hesabı yapılamıyor. Alınan notlar bu güncellemede halledilmeli.

Program değişken kesit çözmüyor. Özellikle portal çerçeve dizayn edecekseniz kolon kiriş birleşim bölgesindeki fazla momenti guse plakalı birleşim ile almak yerine mecburen bütün kesiti büyütmek zorunda kalıyorsunuz. Bence çok daha önemli ve kritik bir konu.
 
Evet v11 çıktığında deneme sürümü de yayınlanacak.
BUNDAN KUŞKU YOK. ANCAK BENİM SORUM EKSİK OLDU. ÇIKMADAN YAYINLAMA İMKANI OLUR MU ŞEKLŞİNDE OLACAK TI ? ( BİR ÇEŞİT BETA VERSİYON GİBİ )
DİĞER YANDAN PERDELER İÇİN ( SUBASMAN / TÜM KATLARDA DEVAM ETMEYEN PERDE DIŞINDAKİLER ) GEOMETRİ KONTROLÜN DE TIPKI KOLONLARDA OLDUĞU GİBİ ÜSTTE HATALI YERLEŞİM OPSİYONU EKLENEBİLİR Mİ BU YÖNDE BİR GÜNCELLEME OLMADI İSE .
 
Geri
Üst