V11'i Online Satın Alın

ilk projem. hatam var mı acaba. yardımcı olabilirmisiniz.

ibrahim.ozuag

Yeni Üye
ilk projem. herhangi bir eksiği varmı yada hatası.. diğer katları silmek zorunda kaldım. siz kat kopyala yapıp bakabilirsiniz..

Ekli dosyalar

Re: ilk projem. hatam var mı acaba. yardımcı olabilirmisiniz

Merhaba

S34 ve S35 Kolonlarında Kolon kiriş bileşim kesme güvenliği hatası var , Rapor aldığınızda ilk sayfada verilen hata listesinde Kolon kiriş bileşim kesme güvenliği hataları listelenmez , bundan dolayı
Rapor menüsünde --> Deprem Yönetmeliği --> Kolon Kiriş Bileşim Güvenliği raporu alarak bu kontrolü yapmanız gerekir.

Modelde bağlantı problemi yok gibi gözüküyor.

Bodrum Kat tavanı kirişlerinde duvar yükü yok, Zemin katta hiç duvar yokmu ?

Kolon kiriş bileşim güvenliği sorunlarının çözümüne ilişkin dökümanı ekte bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar

öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.. benim projemde o hatayı vermedi. dediğiniz gibi deprem yönetmeliği kısmından baktım yine sorun vermedi. ancak boyut yetmediği için ben size diğer katları sili gönderdim. şimdi sildiğim projeyi açıp kat kopyala yaptıktan sonra bana dediğiniz hatayı veriyor. ama orjinal projemde oyle bir hata vermiyor. apartman giriş duvarınıda yeni ekleyeceğim.

ibrahim.ozuag":3rsolbff' Alıntı:
öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.. benim projemde o hatayı vermedi. dediğiniz gibi deprem yönetmeliği kısmından baktım yine sorun vermedi. ancak boyut yetmediği için ben size diğer katları sili gönderdim. şimdi sildiğim projeyi açıp kat kopyala yaptıktan sonra bana dediğiniz hatayı veriyor. ama orjinal projemde oyle bir hata vermiyor. apartman giriş duvarınıda yeni ekleyeceğim.

Merhaba

Önceki Projenizde kat kopyala yaptıktan sonra değişiklik yapmış olabilirsiniz.
Projenizde sorunlu olan kolonlar için önceki mesajımda eklediğim dökümandan faydalanarak ve mevcut mimariyi gözönüne alarak sistemi düzeltmeniz gerekir.

İyi Çalışmalar.

gönderdiğiniz döküman gerçekten çok işime yarayacak çok teşekkür ederim..

Bodrum kat perdeleri su basman/ tüm karlarda devam etmeyen panel olarak işaretlenmeli.

arkadaslar benım projemde kolon ve kıişlerde (ab) hatasını verıyor bu nasıl gıderebılırım tesekkurler.

betonarme-parametreler-kiriş parametreleri ni açın oradaki TDY Madde 3.4.3.1 kontrolü seçili olmayacak.. sizde muhtemelen bu seçili durumda.

tesekkur ederım cok sagolunnnnnnnnnnnn

arkadaslar idecad de ilk defa temel kazık projesı yaptım ama donatılarını nasıl ogrenecez acaba yardımcı olursanız cok sevınrım?????????????????????????????? :?:

arkadaslar kaızk temel cızdım ama donatılarına nerden bakılıyor bılgısı olan var mı acaba :??????????????????????????

statik":s7qx0o4t' Alıntı:
arkadaslar kaızk temel cızdım ama donatılarına nerden bakılıyor bılgısı olan var mı acaba :??????????????????????????

Raporlar Menüsünden --> Kazık raporlarını alın.

Kazık Uç tesirleri raporunda As yazan kısımda gerekli olan donatı alanını öğrenebilirsiniz. %1 Minimum donatı alanınıda dikkate almanız gerekir.

Ekli dosyalar

• kazıkdonatı.png
    kazıkdonatı.png
    133.4 KB · Görüntüleme: 6,519

SİZİN GONDERDIGINIZ RAPORDA
ND
MD
MD3
AS DEGERLERINI VERMIŞ AMA BENIM RAPORDA BU SONUÇLAR YER ALMIYOR NEDEN ACABA????????

statik":yk01w1yc' Alıntı:
SİZİN GONDERDIGINIZ RAPORDA
ND
MD
MD3
AS DEGERLERINI VERMIŞ AMA BENIM RAPORDA BU SONUÇLAR YER ALMIYOR NEDEN ACABA????????

Projenizi eklerseniz bakabilirim.

Kazik raporlarimda sizde yazan degerlerin yerine bende min. donati yaziyor.Sizin raporunuzdaki degerleri nasil görebiliriz?

haliltek":3n43p2ee' Alıntı:
Kazik raporlarimda sizde yazan degerlerin yerine bende min. donati yaziyor.Sizin raporunuzdaki degerleri nasil görebiliriz?
Kazık Uç Tesirleri raporundaki minimum donatı ifadesi, kazığın uç tesirleri altında zorlanmadığı ve donatı gerekmediği anlamına gelmektedir.

Geri