V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

iMac, Macbook, Mac OSX Kurulum

Selamlar,

iMac ve Macbook PRO bilgisayarlarda ideCAD kurulumuyla ilgili tecrübelerimi paylaşmak isterim. Öncelikle Mac ailesine geçip geçmeme konusunda son derece kararsız kaldığımı bildirmek isterim ancak kullandığım programlarla ilgili yaptığım denemelerde sorun olmadığını görünce, üstelik AutoCAD ve Office gibi programlar artık Mac tabanlı bilgisayarlar için sürümler çıkardığı için endişelerimi giderebildim.

ideCAD Statik programını Mac OSX işletim sistemine sahip bilgisayarlarda kullanmak için iki yöntem mevcut. Birincisi Bootcamp ile Windows kurmak, ikincisi ise Parallels Desktop, VirtualBox vb bir program ile Mac içinde bir sanal makine kurarak ona Windows kurmak. Her iki yöntemi de denedim ve her ne kadar biraz uğraştırıcı olsa da iki şekilde de ideCAD Statik programını çalıştırabildim.

İki yöntemin temek farkı şu; Bootcamp kullanarak windows kurarsanız, bilgisayarınızda sadece windows (veya Mac OSX) çalışıyor, dolayısıyla performans sorunu yaşamanız pek olası gözükmüyor. Eğer Mac içine sanal makine kurarsanız aynı anda hem Mac OS X hem de Windows çalışacağı için sıkıntı olabilir.

Kurulumla ilgili sadece Bootcamp ile kurduğum windowsun HASP driverlarını bulamamasında yaşadım. Biraz araştırma yaptıktan sonra basit bir çözümü olduğunu gördüm. Eğer kurulum dosyasıyla birlikte gelen driverlar işinize yaramaz ise, (kilidi taktığınızda kırmızı ışık yanmıyor ise) öncelikle Program Ekle/Kaldır menüsünden HASP ve Sentinel ile ilgili tüm yüklemeleri kaldırın. Daha sonra kilidi bilgisayarınızın USB girişine takıp Denetim Masasından Aygıt yöneticisini açın. Orada tanınmayan bir aygıt olduğunu göreceksiniz, sağ tıklayıp özellikler menüsüne girin, sürücüyü güncelleştirmeyi seçin, internet üzerinden otomatik olarak arayıp bulacak ve sorun giderilmiş olacaktır.

İkinci olası sorun ise MagicMouse kullanımının (orta tuşu olmaması sebebiyle) biraz sıkıntılı olması. Ancak hal-i hazırda kullandığınız, usb girişli bir mouse da kullanabileceğiniz için bu da sorun olmaktan çıkıyor, yine de masanızda iki tane mouse olması komik olabilir.

--

Yaptığım ufak tefek denemelerde hem sanal makinede hem de bootcamp ile kurulan Windows 7'de çalıştırdığım ideCAD Statik programında herhangi bir performans sorunu yaşamadım ancak yine de deneyimlerimi buradan paylaşmayı düşünüyorum, sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

Şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar

Fatih Söylemez
Yük. İnş. Müh




Ayrıca, bu tür teknik işlerin yanında biraz da oyun ve eğlenceye vakit ayırmak isteyenler için, ara sıra
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
gibi platformlarda keyifli vakit geçirip, oyun deneyimlerini renklendirmek de güzel olabilir. Böylece hem iş hem de eğlence dengesi kurulabilir.
Selam Fatih,


Paylaşımlarınız için teşekkürler, Mac kullanıcıları için ideCAD kurulumuyla ilgili çok faydalı bilgiler vermişsiniz. Bootcamp ve sanal makine yöntemlerinin artılarını ve eksilerini güzel özetlemişsiniz. Özellikle HASP driver sorununun çözümü ve MagicMouse ile ilgili deneyimleriniz başkalarına büyük kolaylık sağlayacaktır.


Mac üzerinde mühendislik programlarını çalıştırmak bazen zor olabiliyor; ancak sizin gibi deneyimlerin paylaşılması, bu süreci hem hızlandırıyor hem de daha az sorunla karşılaşmamıza yardımcı oluyor.


Performans açısından da gözlemleriniz umut verici, zira Windows tabanlı programların Mac ortamında da akıcı çalışması çok önemli. İleride yeni gelişmeler olursa veya başka kullanıcıların deneyimleri varsa, paylaşırsanız sevinirim.


Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar!
 
Geri
Üst