V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

istinat duvarı için performans analizi

karot ve röntgen sonuçları alınmış istinat duvarı için performans analizi nasıl yapılır. program da istinat duvarı için performans analizi yapamıyorum

karot ve röntgen sonuçları alınmış istinat duvarı için performans analizi nasıl yapılır. program da istinat duvarı için performans analizi yapamıyorum

TBDY Bölüm 15 ve Bölüm 16.12 'de dayanma yapıları (istinat) ile ilgili performans analizi koşulları belirtilmemiştir.

Dayanma yapıları için TBDY 16.12 'de belirtilen tasarım kuralları içerisinde, göçme ve servis durumları ile, deprem sonrasında işlevine zarar vermeyecek mertebede yerdeğiştirmelere izin verilecek şekilde tasarlanabildiği belirtilmiştir. Bu sebeple doğrusal veya doğrusal performans analizi değerlendirme kriterleri dayanma yapıları gibi bina statüsünde olmayan yapılar için geçerli değildir.

1732109335168.png

Karot sonuçlarının değerlendirilmesi için uzman bir görüş alınmasını öneriyoruz.

Saygılarımla...

İstinat duvarı göçme mekanizması çoğunlukla kayma veya devrilme sonucu oluşuyor. Eğilmeden kesit kırılması ile göçen duvar görmedim.

Duvarın zemine olan bağlantısındaki sürtünme yetersizliği sonucu oluşacak kayma göçmesini veya geometrik bir kusur ya da beklenmeyen yük artışının sebep olduğu devrilme göçmesini tespit edebilmek için şekil değiştirmeye dayalı analiz ile değerlendirmek mümkün değil sanırım.

Haliyle ben olsam beton ve demirdeki kusur ve eksiklerini dikkate alıp kuvvet bazlı doğrusal analiz yapardım.

Geri