V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

istinat duvarı / kohezyon değeri

Öncelikle selamlar. Tecrübe sahibi arkadaşlara bir sorum olacak. İstinat duvarı hesabı yaparken girilen kohezyon değeri, zemin sınıflarına göre ortalama ne alınmalıdır. Zemin etütlerinde ben bu değerin hesaplanıp yazıldığını daha önce hiç görmedim. kendim hesaplayayım dedim açıkçası nette baktığım hesaplardan da bir şey anlamadım. var olan 0.65 değeri ile hesap yapmak istemiyorum (hangi tip zemin için olduğunu bilmediğimden).Çünkü istinat hesabı yapacağım parselin zemin değerleri qm 1.7 kg/cm c gurubu Z3
Zemin gurupları,ve karekteristik özelliklerine göre alınması gereken kohezyon değerleri nelerdir Teşekkür ederim.

Sayın Profesyonel,
Zemin kohezyon değeri (c) tüm zemin etüdlerde öncelikle belirlenmesi gereken yani raporda olması gereken bir değerdir. Proğramda kullanılan c değeri özellikle istinad duvarı taban kayma güvenliğinde etkilidir ancak genelde istinad duvarlarının arkasına filtre özellikli dolgu malzemesi doldurulduğundan bu c değeri ile hesaplanmış pasif toprak etkisi doğru olmayabilir. Bunu dikkate alarak yüklemeyi ayarlamanızda fayda var.

Geri