V11'i Online Satın Alın

istinat duvarı

Zemin etüdü bigilerine zeminin içsel sürtünme açısının 0 olduğu sonucu geldi.
öncelikle bu mümkün müdür. İçsel sürtünme açısı 0 olabilir mi
programa zaten 0 girilemiyor.
1 olarak girdim kohezyonda 0,65 bu durumda 225 cm yüksekliğinde bir istinat duvarı çözümü bulamadım .

ekte projesini gönderdiğim istinat duvarı hesabında,
yaklaşık aynı enkesite sahip istinat duvarlarından 260 cm yüksekliğinde olan kurtarmasına rağmen,
210 cm yüksekliğinde olan kurtarmıyor. Bu nasıl olabilir.

Ekli dosyalar

istinat duvarları hesabında bütün verileri aynı girsenizde kritik etkenler vardır program isveç dilim yöntemiyle agırlık hesabını yapmakta inceledigimizde yapıda kurtarmayan tahkik ise kayma güvenliği Gs= güvenlik kat sayısı depremsiz durumlarda kayma icin 1.5 depremli durumlarda 1.1 kabulu yapılır Kayma tahkikide Kaymaya karsı koyan kuvvetler/kaydırmaya çalısan kuvvetlerının oranın 1.5 dan büyük cıkması gerekir . Sizin çüzümde karsı koyaan kuvvetlerden biri aktif toprak basıncının oldugu tarafdaki istinat temeli üzerindeki toprak kesiti Vetrical kuvvet olarak alırsın aktif taraftaki toprak yüksekligin düstüğü için kayma tahkiki kurtarmamıs olabilir.

teknikisler":2uodsx8r' Alıntı:
Zemin etüdü bigilerine zeminin içsel sürtünme açısının 0 olduğu sonucu geldi.
öncelikle bu mümkün müdür. İçsel sürtünme açısı 0 olabilir mi
programa zaten 0 girilemiyor.
1 olarak girdim kohezyonda 0,65 bu durumda 225 cm yüksekliğinde bir istinat duvarı çözümü bulamadım .

Zemin içsel sürtünme açısı 0 olması sonucunda bir problem olabilir zemin etüdünü yapan arkdasla onermenizi görüsmenizi önere bilirim . Çünki Zeminin içsel sürtünme açısı (Mohr Dairesi) kayma gerilmesi ve normal efektif gerilme grafiğinde kayma göçmesinin olduğu açıdır.İçsel sürtünme açısı kayma deneyi veya üçeksenli gerilme deneyi ile belirlenebilir. SPT deneyine görede amipirik degerlerde alına bilir 0 olan SPT DEKİ N SAYISI Olma ihtimali yüksektir . Öyle bir durumdada içsel sürtünme Açısı 25-30 derece arasında bir deger alınır. buda zemnin çok gevşek bir zemin sınıfına ait oldugunu gösterir . Zemin etüdünü tekrar incelemenizi tavsiye ederim

Açıklamalar için teşekkür ederim,
ama daha önce göndermiş olduğum boyutlarla oynayarak
istinat duvarı yüksekliğini 7 metreye çıkardığında kayma güvenliği kurtarıyorken,
yüksekliği 80 cm e düşürdüğümde kurtarmıyor, bunda bir tuhaflık var.
bu yapıyla 80 cm lik bir istinat duvarının kurtarmaması acaip.
Bence programın istinat hesabının kontrol edilmesi gerekiyor.

7 metrelik perdede kaydırıcı kuvvetler yaklaşık 7 tf iken
80 cm lik perdede kaydırıcı kuvvetler 14 tf oluyor.
Hadi önleyici kuvvetleri anladım azalır ama, kaydırıcı kuvvetlerinde azalması gerekmez mi?
Niye yükseklik azaldığı halde kaydırıcı kuvvetler artıyor.

Geri