zeki78":2hejchf4' Alıntı:benim anlamakta güçlük çektiğim konu; aktif toprak yüksekliği 3.5m de kurtarırken, hiçbir basınç olmadığı
(toprak yüksekliği 0 iken) halde neden kurtarmıyor. burada proğramda bir hata yokmu?
Bir mühendis olarak ekte gönderdiğim istinat perdesine baktığınızda bu yapının devrilmesi size mantıklı geliyormu.
Burada yapmaya çalıştığınız şey şayet kuyu temel gibi bitişik tarafa önlem almaksa istinat duvarı değil kuyu temel girişi yapmalısınız. Kuyu temel girişi yaparkende depremi hesaba katmadan analiz yapmanız yeterli olacaktır. Çünkü sizin yapınızın kuyu temli aynı zamanda çevre perdesi. Siz bu perdeye zaten depremli duruma göre hesapladığınız için buradaki kuyu temelinize deprem yükü uygulamanıza gerek kalmayacaktır.Merhaba, yapı temeli ile istinat temelinin çakışması sebebi ile istinat temel boyutları ile oynayamıyorum. Diğer boyutları da kullanarak çözmeye çalıştım ancak ekonomik bir çözüm bulamadım. Analiz parametre değerlerinde de değişiklik yapmamıza belediye müsade etmiyor. Yardımcı olabilirseniz çok seviniriÖncelikle