V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

istinat projesi

Merhaba Hocam istinat projemi ekte yükledim. En alt duvarda aktif toprak yükünden kaynaklı devrilme ve kayma hatası alıyorum. @burakakcam14
-ön pabuç 350cm yapınca hepsi kurtarıyor
-ön pabuç 250cm konsol üst 65 alt 90 olunca da kurtarıyor
-ön pabuç 200cm pabuç kenarında yükseklik 80cm konsol kenarında pabuç 80cm konsol alt üst 100cm olunca da kurtarıyor
sizin limitleriniz nedir? hangi parametreleri değiştirmeye elverişliyiz?

Hocam şöyle ki yazdığınız boyutlarda evet kurtarıyor ancak parsel sınırı olduğu için arkaya pabuç çıkartamıyorum ve açıkçası parametre değiştirmeye pek hakim değilim biraz da orada problem yaşıyorum ve bazı örneklere baktığımda 50 cm pabuç kalınlığıyla bile bu tarz çizilen istinatlar mevcut nerede hata yapıyorum yoksa olması gereken mi bu takıldım o kısıma :)

evet Ünver Hocam, çift şeritli yola dayanan duvarın sürşarj yükü 5 diğerleri 1,2 olarak aldık yapı denetim ve Belediyesiyle de görüştük bunun için.

Hocam şöyle ki yazdığınız boyutlarda evet kurtarıyor ancak parsel sınırı olduğu için arkaya pabuç çıkartamıyorum ve açıkçası parametre değiştirmeye pek hakim değilim biraz da orada problem yaşıyorum ve bazı örneklere baktığımda 50 cm pabuç kalınlığıyla bile bu tarz çizilen istinatlar mevcut nerede hata yapıyorum yoksa olması gereken mi bu takıldım o kısıma :)
arkaya pabuç çıkartalım demedim zaten önden bahsettim.
istinatın zorları "Sds, zemin birim hacim ağırlığı, zemin kayma direnci katsayısı, sürşarj (ek) yükü, geri dolgu kohezyon katsayısı, zemin sınıfı, taşıma gücü, zemin kohezyon katsayısı, kayma dayanımı..." gibi
değiştirebileceğiniz parametreler de istinatın boyutları, kalınlığı, diş olup olmaması...
öncelikle 5 istinat duvarı yapmaya gerek var mı yoksa onlar deneme mi?
parsel arazi nasıl bir çizim atarsanız daha rahat anlayabiliriz.
elbette 50cm ile yapan vardır sonuçta parametreleri değiştirip sabunlayan da varmış yani maalesef siz başkalarının yaptığına bakmayın derim.
yıkılan duvarlar, binalar nasıl yıkılıyor değil mi?

Geri