V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

istinata döseme oturtutabilir mi

Yerinizde olsam binanın temeli ile istinat duvarının temelini bir yapardım. Ünver beyin dediği gibi üst kısımda diletasyon gerekir. Ayrıca yükseklikler fazla duvarın ve döşemenin titizlikle çözülmesi gerekir.

Merhaba. Binadan ayrı çözülmesi gerekir yalnız sağ tarafta çok uzun bir konsol olacak. Bana konsol boyu 3 m civarı gibi geldi. Sağ uç boşta kalacak. İstinat duvarı gövdesi ile sağ uç arasında gergi elemanı koyulması mimari açıdan sorun olabilir. Çelik makas sistem üzerine trapez saclı betonarme döşeme yapılabilir veya sağ taraftan betonarme veya çelik kirişler döşeme altına yapılabilir. Bunlar bana ait düşüncelerdir. Yanılıyor olabilirim. İyi çalışmalar dilerim.

Böyle bir tasarım olacaksa niye orası bodruma dahil olamıyor, anladığım kadarıyla yoldan 3m çekmişsiniz yani, bodrum büyütebilirisniz, toprak yüklerini verirsiniz perdeye

Güzel bir emsal hesabı atlama yöntemi:):)
:) Aslında emsale dahil edilecekse, şuanda da edilmesi gerekiyor. Ancak orası kullanılan bir hacim. En azından bodrum ile birlikte büyütülürse statik anlamda da yapı daha güvenli olmuş olacak bana kalırsa.

İlgili idare ilk mesajdaki görsele izin veriyorsa, yapının güvenli olması açısından inisiyatif alıp temel ve perde ile büyütülmesine izin verse daha mantıklı olacakmış gibi

Zemin durumunu bilmiyorum ama sanırım öncelikli problem kazı güvenliği. Arından istinat yap barbakanları bodrum kata akıt, stabilize granüler dolgu yap, sonra üste bir istinat daha yap vs saçma bir hal alıyor sanki

idarenin farkında olmadıgı bir konu ama çözüm getiremediler hala denetim cizsin bakalım diye sacma bir öneri sunmus bodrum büyümesine de izin vermiyorlar m2 değişeceği için ayrı ayrı çizeceğim yapı sahibi ile aralarında karar versinler artık istinat ruhsatından sonra değiştirilecek beton olmasını sart kosuyorlar böyle bir çözüm yapılamayacagını ilettim 4 m cıkma istiyor cunku

Geri