bha":evvgfv1m' Alıntı:
İyi günler ide yapı size bir kaç sorum olacak
1-ekteki dosyamda 4 ayrı yapının birleşmesinden oluşan bi modelim bununu ayrı ayrı çözmememin sebebi eğer yapıyı 4 ayrı parçaya bölersem tüm yapının temeli tesirlerini nasıl temele etki ettirim bilemedim yapıları ayrı ayrı çözüp temeli tek parça çözmenin bir yolu varmı
Merhaba,
Blokları ayrı projeler olarak çözdükten sonra, Proje menüsü altındaki
Temel Tesirlerini Al komutunu kullanarak, projelerinizin herhangi birinde tanımlayacağınız temelin üzerine bu tesirleri etkittirebilirsiniz. (Temel tesirlerini al komutunun kullanılması durumunda üst yapı etkileşimsiz çözüm yapılması gerekmektedir.)
bha":evvgfv1m' Alıntı:
2- jakobiyen hatası alıyorum modelde nerede yanlış oldunu tespit edemedim şimdiden teşekürler
Projenizle ilgili tespitler genel olarak aşağıdaki gibidir;(incelenen kat zemin ve 1. kat)
*D268 döşemesinde kapalı alan oluşmuyor.(2.blok)
*D269 döşemesinin sol döşeme kenarının K409 a bağlandığı noktada kiriş üzerinde aynı koordinatta düğüm noktası oluşmuyor.
*D240 döşemesinin döşeme kenarının K382 ye bağlandığı noktada kiriş üzerinde aynı koordinatta düğüm noktası oluşmuyor.
*K475 kirişinin düğüm noktası K382 üzerinde değil.
*K398-K478-K479 kirişlerinin kesişiminde kiriş parçası kalmış.
* D271 döşemesinde kapalı alan oluşmuyor.(4.blok)
*Zemin katta soldan 3. Blokta N2 aksı üzerindeki S04-S05-S06-S07_S08-S09 kolonları Bodrum katta tanımlanmamış.
*K83 kirişi P105 perdesine bağlanmıyor.
*K269 kirişi S69 kolonuna bağlanmıyor.
*K117 kirişi P43 perdesine bağlanmıyor.
*K231 kirişi S121 kolonuna bağlanmıyor.
*Kirişsiz radye temel tüm düşey taşıyıcıları içine alacak şekilde tanımlanmalı.(1 bloğun sol tarafındaki S1-S2-S16-S17 kolonlarına ve arasındaki panellerin altında temel tanımlanmamış.)
Ekte linki verilen projede yukarıda belirtilen durumlar zemin ve1. Katta düzeltildi. 1. Kat diğer katlara kopyalandı . Projede analiz yapılabiliyor. Ancak proje bilgilerinin genel olarak gözden geçirilmesi uygun olur.
Not: Programda Yarı rijit diyaframa göre analizde bilgisayar belleğinin 16 Gb olması önerilir. (Daha az ram olması durumunda bellek yetersizliği sorunu yaşanabilir.)
İyi çalışmalar