Köşegen duvar pencere koymak

bartayd

Tanınmış Üye
selam
tam köşeye 90 derecelik açı yapacak şekilde pencere koymak istiyorum veya 3 köşeli pencere olacak ne önerirsiniz kolay gelsin...
plana bakarken L şeklinde olacak pencere yada 3 köşeli de olabilir...
 
Re: KÖŞEGEN DUVAR PENCERE KOYMAK

Eğrisel duvar ayarlarına girin. İleri ayarlar sekmesinden eğir duvar nokta sayısını 1 girin. Buraya girilen değer, eğrisel/yay/çember duvarların eğrilik hassasiyetini belirler. 1 yazmak duvarı eğrisel duvar komutuyla çizerken düz çizmeye yarar. Eğri duvarın üzerine nasıl eğri pencere koyabiliyorsak, düz olarak görsek bile, bu duvar aslında eğrisel bir duvar olduğu için rahatlıkla köşe pencere yerleştirebiliriz.
L , U ,Z nasıl isterseniz duvarlar çizin. (Eğrisel duvar komutuyla. Değeri 1 yaptığımız için düz çizilecek.) Sonra istediğiniz pencereyi seçip ayarlarına girin. Yerleşim sekmesi--- tip kısmında eğik kapı/pencereyi işaretleyerek diyalogtan çıkın.
Kapı pencere yüzer toolbarından uzaklık kullanı kapatıp (inaktif edip) duvarın üzerine gelin. Pencerenin duvarın üzerinde köşelerde kıvrılarak gittiğini göreceksiniz. Mesafeyi biliyorsanız uzaklık kullanı inaktif yapmadan da değer girerek yerleştirebilirsiniz.
 
Re: KÖŞEGEN DUVAR PENCERE KOYMAK

allah razı olsun sizden yalnız bir sıkıntım var onu da yeni konu açarak belirteceğim belki buradan göremezsiniz
 
Geri
Üst