V11'i Online Satın Alın

Köşeleri-165,-30 ve -510 kotlarında ucgen döşeme

Köşeleri-165,-30 ve -510 kotlarında olması gereken bir ucgen döşemem var objelere eğim ver kısmından denedim fakat sadece 2 kot arasında düzenleme yapıyor diğer kotu oturtamiyorum.obje köşelerine kot atama imkanımız yokmudur

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Re: Kotlu döşeme

Bahsettiğiniz şekilde modellemek mümkün gözükmüyor anlatamadım sanırım 3 köşesinde farklı kotlar mevcut üçgen bir döşeme düz bir hatta tek doğrultuda eğim değil çift doğrultuda eğime sahip fotoğrafta görüldüğü üzre soldaki 2 kota sahip döşemeyi zaten objelere eğim ver olarak olusturabiliyorum .sorun 3 kosesindede farklı kot olan sağdaki döşeme
e8630536a91a7ffe7fd2129e1da39e5e.jpg

Re: Kotlu döşeme

Merhaba;

Kiriş kotlarını net görmemiz için modelinizi eklerseniz yardımcı oluruz.

Tüm kirişlerde kot ve sağ uc kotu var düz devam eden kirisim yok yani kirişleri atıyorum onda problemim yok döşeme olmuyor 3 farklı kotu olduğundan 3 farklı kotu olan bir döşeme nasıl çizilir yani bir yolu varmıdır onu bilsem yeterli

Merhaba;

Yapılabilir, buradan izahatı biraz karışık ve zor olacağı için olduğu için modelinizi istemiştim. Ekte incelemeniz için sizin modelinize benzer hazırladığım bir model paylaşıyorum.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• eğimli döşeme.JPG
    eğimli döşeme.JPG
    31.8 KB · Görüntüleme: 1,471
  • eğim 1.ide10
    eğim 1.ide10
    3 MB · Görüntüleme: 89
Ekte dosyayı paylaştım ne denediysem başaramadım nasıl yaptığınızı dosya üstünde izah edebilirseniz çok sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba;

Projeniz ektedir.
Öneri olarak kolonlarınızı merkezden tanımlarsanız ve kolon-kirişlere döşemelerle birlikte eğim verirseniz katı modeldeki görsel hatalar daha az olur.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• T0098.ide10
    T0098.ide10
    2.1 MB · Görüntüleme: 93
  • eğim 2.JPG
    eğim 2.JPG
    62.4 KB · Görüntüleme: 1,435
Bu tip yapıları tasarlarken sadece geometrik olarak yapıyı oluşturmanız yeterli olmayabilir. Size bu geometriyi oluşturan Basri Bey (2m proje) gibi deneyimli mühendislerden destek almalı , ya da kendiniz aşağıda gösterdiğim döşemelerin düzlemi içindeki zorlanmaları dikkate alarak ( Basıç , çekme , ve kayma ) , lokal donatı demetleri koymalısınız. Bazı durumlarda donatı ile de halledemeyebilirsiniz. Bu takdirde döşeme kalınlığını arttırmanız gerekir. Örneğin resimde sadece düşey yüklerin etkisinde sağ uçta görülen daralmış alanda F12 kayma gerilmeleri bu kalınlıktaki, döşeme için yeterli değil.

Ekli dosyalar

• Sadece dusey yuklerden dosemede anormal gerilmeler var.png
    Sadece dusey yuklerden dosemede anormal gerilmeler var.png
    1 MB · Görüntüleme: 1,406
Önerileriniz için teşekkürler yeterince tecrübe sahibiyim merak etmeyin bu tip yapıları daha öncede teleferik istasyonu olarak tasarladım sadece kullandigim program ideCAD değildi genel itibariyle sadece modelleme kısmında ideCAD de sorunum oldu o konuda yardım aldım ve yardım eden arkadaşa çok teşekkür ederim.Doseme kalınlığı hususunda genelde bu tip eğik yapılar her ne kadar döşeme olsada 40 50 cm kalınlığına kadar çıkabiliyor genelde kolonlar yeterli rijitlik sağlayamıyor mahyadan itibaren düşük kota kadar kirişleri kaldırıp perde ile kabuk modellemek gerekebiliyor.Neyse sonuçta her mühendisin yaklaşımı farklı olabilir bu konuda sadece benim ideCAD e onerim diğer kullandigim programlarda olduğu gibi en azından bir düzlem tanımı yapılabilmesi ve bu düzlemin en az 3 noktasına kot atanabilmesi .Ilginiz için tekrar teşekkür ederim.

2m proje":3mdda35f' Alıntı:
Merhaba;

Yapılabilir, buradan izahatı biraz karışık ve zor olacağı için olduğu için modelinizi istemiştim. Ekte incelemeniz için sizin modelinize benzer hazırladığım bir model paylaşıyorum.

Saygılarımla.

Basri bey, eklediğiniz proje eğitim niteliğinde olmuş, elinize sağlık.

Teşekkürler Şükrü abi,

sahinsukru":2kyvhjqo' Alıntı:
2m proje":2kyvhjqo' Alıntı:
Merhaba;

Saygılarımla.

Basri bey, eklediğiniz proje eğitim niteliğinde olmuş, elinize sağlık.

Geri