Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

KİRİŞ ÜSTÜNE GİRİLEN DUVAR YÜKÜ

İdeacad de betonarme villa ve bina tasarlıyorum(Daha yeniyim 1-2 hafta oldu).Kirişin üstüne duvar tanımlamak için EK 1 deki yük değerini girmek yeterlimi yoksa ayrı olarak EK 2 DEKİ DUVAR menüsünden duvar tanımlamam mı gerekiyor. 3D perspektif gösterimde kirişin üstüne girdiğim duvar gösterilmiyor. Bunun sebebi nedir herhangi bir yerden bu gösterim açılabiliyor mu. Direkt duvar olarak çizdiğimde gösteriliyor(EK2 dekinde). Kiriş üstüne duvar tanımlamayı nerden yapmak daha doğrudur. Ek 1 deki gibi mi yoksa Ek 2 deki gibi mi. Bir de son olarak sulu mekanlarda banyo ve lavabo gibi döşemenin üstüne duvar tanımlamak için EK 2 deki duvar menüsünü mü kullanmalıyım. Cevaplarsanız çok sevinirim iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• EK 1.png
    EK 1.png
    10.9 KB · Görüntüleme: 22
  • EK 2.png
    EK 2.png
    31.3 KB · Görüntüleme: 18
Tam anlamıyla istediğim sorunun cevabını bulamadım. Kirişin üstüne duvar yükü girdiğimde 3 d perspektifinde bu gözükmediği için ayrı olarak duvar sekmesinden de duvar girmeli miyim, Döşemenin üstüne tanımlaycağım duvarı duvar sekmesinden mi yapmalıyım kısaca cevap verebilir misiniz teşekkürler.

Kirişin üstüne duvar yükü girdiğimde 3 d perspektifinde bu gözükmediği için ayrı olarak duvar sekmesinden de duvar girmeli miyim,
--girmeyiniz,
--yanlışlıkla kiriş üzerine duvar sekmesi ile duvar yükü, hemde çizgisel duvar yükünü girerseniz, hesapta çizgisel yük dikkate alınmaz,
--duvarları duvar sekmesi ile girerseniz aşağıdaki gibi görünür, diğer duvarlar çizgisel yük olduğu için perspektif ekranında görülmez,
1734874482262.png
--duvar yüklerini aşağıdaki gibi yüklemelerde görebilirsiniz,
1734874619566.png
--döşeme üzerine duvar sekmesi ile duvar yüklerini girebilirsiniz.

Tamamdır demek istediğinizi anladım teşekkür ederim. Bir sorum daha olacaktı. Kiriş sekmesinden duvar yükü girdiğimizde doğal olarak duvarı kirişin üstünde olacak şekilde giriyoruz. Peki örneğin yapıda bodrum kat olsun bodrum kattaki duvarlar(yani temele etkiyen duvarlar)nasıl gireceğiz. Sonuçta bodrum kattaki kirişte kiriş ayaları sekmesinden yük girdiğimde zemin kattan duvar yükü gelecek. Bodrum kattaki duvarları nasıl gireriz.(Temele doğru bir şekilde etkitebilmek için). Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

bodrum kat olsun bodrum kattaki duvarlar(yani temele etkiyen duvarlar)nasıl gireceğiz.
Temel üzerindeki duvarların yükleri 11 versiyonda temellere otomatik olarak etkitilmektedir. Analiz modelinden incelenebilir.
1734948033244.png
Önceki versiyonları kullanıyorsanız temel üzerindeki duvar yükleri "çizgisel radye döşeme yükü" olarak ayrıca tanımlanmalıdır.
1734948240579.png

Yasin bey sizin bu attığınız fotoğrafta duvar sekmesinden duvar tanımlamışsınız ben mi yanlış anladım .Yani bodrum kattaki duvardan dolayı temele etkiyecek duvar yükü için kat listesi kısmından bodrum kattayken duvar sekmesinden duvar yükü mü tanımlamam gerekiyor. EK3 de gösterdiğim gibi bodrum kattaki kirişe gelen yük zemin kattaki duvardan dolayı ama bodrum kattaki duvardan dolayı temele etkiyecek yükü göremedim. Duvar sekmesinden bodrum kata gelip duvar mı tanımlamam gerekiyor Cevaplarsanız çok sevinirim iyi çalışmalar diliyorum.

Ekli dosyalar

• EK 3.png
    EK 3.png
    122.2 KB · Görüntüleme: 12
Gönderdiğiniz projede temel üzerinde duvar yükleri tanımlanmamış.
Temel üzerindeki duvar yüklerini duvar komutu ile modelleyebilir veya çizgizel yük olarak girebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Kiriş üzerindeki duvar yükleri sadece kiriş üzerine tanımlanır. 3B modelden görülebilir.
1735045270275.png

Geri