Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

KİRİŞ ÜSTÜNE PERDE TASARIMI YAPILABİLİR Mİ

MERHABA PROJEDE TOPRAK DOLGU ÇOK OLDUĞU İÇİN DUVAR YERINE KİRİŞ ÜSTÜNE PERDE TASARIMI YAPTIM BU YAPILABİLİR Mİ.

MODELDE PERDE İLE KOLON ARASINA 5CM DERZ YAPILACAK ŞEKİLDE TASARLADIM AMA ANALİZ YAPMIYOR YARIDA KAPANIYOR.
İYİ ÇALIŞMALAR.

Ekli dosyalar

• DATA.cde
    DATA.cde
    787.1 KB · Görüntüleme: 11
Hafriyat yapmadan bodrum katı yapamazsınız. Bence perde yerine yığma tuğla yapabilirsin. Tuğla duvarın oturacağı kirişlere toprak yüksekliğinde duvar komutuyla yükünü ayarlayarak tuğla duvar tanımlayın.

Hafriyat yapmadan bodrum katı yapamazsınız. Bence perde yerine yığma tuğla yapabilirsin. Tuğla duvarın oturacağı kirişlere toprak yüksekliğinde duvar komutuyla yükünü ayarlayarak tuğla duvar tanımlayın.
HAFRIYAT YAPILACAK SONRA TEKRAR DOLGU YAPILACAK. 170 CM TOPRAK VAR DUVAR BUNU TUTMAYABILIR.
CEVABINIZ İÇİNDE AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM.

MERHABA PROJEDE TOPRAK DOLGU ÇOK OLDUĞU İÇİN DUVAR YERINE KİRİŞ ÜSTÜNE PERDE TASARIMI YAPTIM BU YAPILABİLİR Mİ.

MODELDE PERDE İLE KOLON ARASINA 5CM DERZ YAPILACAK ŞEKİLDE TASARLADIM AMA ANALİZ YAPMIYOR YARIDA KAPANIYOR.
İYİ ÇALIŞMALAR.

Ekteki örnek datadaki gibi yapabilirsiniz.

1.png2.pngiz.

Ekli dosyalar

merhaba cevabınız için teşekkür ederim bende modelde dediğiniz gibi yaptım ankastre mesnet tıkını kaldrdım perdeye yanal toprak yükü verdım başka çözüm bulamadım .
Öneririm çözümü tekrar inceldim, kirişe bağlanmıyor maalesef. Yandaki kolonlara bağlanıyor. Ben yarı rijid diyafram çözümünde döşeme üzerinde kullandım. Siz de kirişin üzerine değil de hemen kiriş bitiminde döşeme üzerine aynı şekilde parapet perdeyi girin. Önerdiğim çözüm kiriş üzerinde geçerli değildir, kusura bakmayın

Son düzenleme:
Öneririm çözümü tekrar inceldim, kirişe bağlanmıyor maalesef. Yandaki kolonlara bağlanıyor. Ben yarı rijid diyafram çözümünde döşeme üzerinde kullandım. Siz de kirişin üzerine değil de hemen kiriş bitiminde döşeme üzerine aynı şekilde parapet perdeyi girin. Önerdiğim çözüm kiriş üzerinde geçerli değildir, kusura bakmayın
böyle durumlarda ne yapılmalı nasıl bir yol izlenmeli bu konuda fikir verebilir misiniz.

Ek bir tavsiye:
Yapıya müdahale etmek yerine geofoam malzeme ile dolgu düşündünüz mü? Düşünmediyseniz bakmanızda yarar var... isvereninize önerebilirsiniz.. belirli bir seviyeye kadar geofoam, son 30-40 cm toprak dolgu yaparsanız yapıya gelecek etkileri minimize etmiş olursunuz, ayrıca şu tartışmalı perdeyi de yapmak durumunda kalmazsınız..

Geri