MERHABA CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM BÖYLE BİR DURUMDA NASIL BIR ÇÖZÜM YAPILABİLİR. BELEDIYE HARF ETMEYE İZİN VERMIYOR.
HAFRIYAT YAPILACAK SONRA TEKRAR DOLGU YAPILACAK. 170 CM TOPRAK VAR DUVAR BUNU TUTMAYABILIR.Hafriyat yapmadan bodrum katı yapamazsınız. Bence perde yerine yığma tuğla yapabilirsin. Tuğla duvarın oturacağı kirişlere toprak yüksekliğinde duvar komutuyla yükünü ayarlayarak tuğla duvar tanımlayın.
merhaba cevabınız için teşekkür ederim bende modelde dediğiniz gibi yaptım ankastre mesnet tıkını kaldrdım perdeye yanal toprak yükü verdım başka çözüm bulamadım .Ekteki örnek datadaki gibi yapabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 37898Ekli dosyayı görüntüle 37899iz.
Öneririm çözümü tekrar inceldim, kirişe bağlanmıyor maalesef. Yandaki kolonlara bağlanıyor. Ben yarı rijid diyafram çözümünde döşeme üzerinde kullandım. Siz de kirişin üzerine değil de hemen kiriş bitiminde döşeme üzerine aynı şekilde parapet perdeyi girin. Önerdiğim çözüm kiriş üzerinde geçerli değildir, kusura bakmayınmerhaba cevabınız için teşekkür ederim bende modelde dediğiniz gibi yaptım ankastre mesnet tıkını kaldrdım perdeye yanal toprak yükü verdım başka çözüm bulamadım .
böyle durumlarda ne yapılmalı nasıl bir yol izlenmeli bu konuda fikir verebilir misiniz.Öneririm çözümü tekrar inceldim, kirişe bağlanmıyor maalesef. Yandaki kolonlara bağlanıyor. Ben yarı rijid diyafram çözümünde döşeme üzerinde kullandım. Siz de kirişin üzerine değil de hemen kiriş bitiminde döşeme üzerine aynı şekilde parapet perdeyi girin. Önerdiğim çözüm kiriş üzerinde geçerli değildir, kusura bakmayın
Kirişe en yakın yerde döşeme üstünde tanımlayın, yarı rijit diyafram çözerek yaklaşık çözüm üretilebilirböyle durumlarda ne yapılmalı nasıl bir yol izlenmeli bu konuda fikir verebilir misiniz.
tamam teşekkür ederim o şekilde deniyeceğim.Kirişe en yakın yerde döşeme üstünde tanımlayın, yarı rijit diyafram çözerek yaklaşık çözüm üretilebilir