V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

KİRİŞ NMAX AŞIYOR VE KOLONDA DONATI YETERSİZ HATALARI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ALSCSK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ALSCSK

Yeni Üye
Daha öncesinde bodrum kat yüksekliğim 300 cm iken revize edilerek 380 cm'e çıkarıldı. Ancak bunu yaptığım zaman bodrumda S03 kolonunda donatı yetersiz hatası ve K94 kirişinde "kiriş Nmax aşıyor" hataları alıyorum. Kolona manuel olarak donatı ekliyorum ancak çözemiyorum. Kolon boyutlarını arttırmayı denedim yine problemi aşamadım. Aynı şekilde kirişte çözülmüyor. Kiriş 35/70 yapılınca çözülüyor sadece. Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca projede ekstra önereceğiniz bir durum varsa dinlemek isterim.

goruntu1.png

Ekli dosyalar

k
Daha öncesinde bodrum kat yüksekliğim 300 cm iken revize edilerek 380 cm'e çıkarıldı. Ancak bunu yaptığım zaman bodrumda S03 kolonunda donatı yetersiz hatası ve K94 kirişinde "kiriş Nmax aşıyor" hataları alıyorum. Kolona manuel olarak donatı ekliyorum ancak çözemiyorum. Kolon boyutlarını arttırmayı denedim yine problemi aşamadım. Aynı şekilde kirişte çözülmüyor. Kiriş 35/70 yapılınca çözülüyor sadece. Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca projede ekstra önereceğiniz bir durum varsa dinlemek isterim.

Ekli dosyayı görüntüle 46101
k94 kesit 30x80 , S3 donatı yetersiz ; zemin kat hariç diğer katlardakini silip, zemin kattakini kesit 35 x 85 yapıp diğer katlara kopyalayınız ve
analiz yapınız. geometri kontroldeki hataları düzeltiniz.

Geri