V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

KİRİŞ SEHİM VE ÇATLAK KONTROLLERİ

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emrebagdu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyi günler. ide 6.053 versiyon kullanıyorum. sehim kontrollerini incelediğimde. iç taraflardaki kirişin sehim kontrolünü yaparken bazı kirişleri kenar açıklık. dış taraftaki bazı kirişleride iç açıklık olarak çözdüğünü farkettim. iki tarafı saplama olan bazı kirişleride basit kiriş olarak çözüyor.yani iç taraftaki kirişin sehim kontrolünü yaparken hesapta 1/15 alacağına kenar açıklık olarak görüp 1/12 olarak hesaplıyor. bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
 
Şu şu kirişe bak, şunları şu şekilde almış ancak şöyle alması gerekiyor şeklinde açıklamaları içeren örnek bir proje ekler misiniz?
 
Projeyi ekliyorum. Belediyede proje bakılıp aynen bu şekilde hatalarla bana döndü. bende yazılan hataları aynen size yolluyorum. acaba sıkıntı programdamı,bendemi yoksa belediyedemi.şimdiden teşekkür ediyorum. iyi çalışmalar.

1-K302 kirişi kenar açıklık kirişi olması gerekirken sistem iç açıklık olarak algılamış ln/12 olması gerekirken ln/15 ile bölmüş
2-K304 kirişi iç açıklık kirişi olması gerekirken sistem kenar açıklık olarak çözmüş.
3-K305 ve K306 kirişini basit mesnet olarak almış.
4-K308,K202,K205 kirişini iç açıklık olarak algılamış.
5-K104,106,115,116 kenar açıklık olarak algılamış...
 
Gösterdiğiniz örnekte bir sorun göremedim. Sanırım kenar açıklık kavramı ile iç açıklık kavramı belediye denetçisi tarafından yanlış anlaşılmış. Kenar açıklık derken, kirişin, yapının kenarında bulunması değil, kirişin, sürekli bir sistemin 1. ya da sonuncu açıklığında olması kast edilmektedir. Tek açıklıklı sistemlerde kolonlara mesnetlenen tek kiriş de kenar açıklıktır.

İç açıklıkta aynı şekilde: İç açıklık olarak kast edilen, kirişin yapının içinde olması değil, sürekli kiriş sisteminde 1. ve ya sonuncu açıklığında olmaması kast edilmektedir.

Basit mesnet olarak algılanan K305 ve K306 kirişleri için de bir sorun görünmüyor. İki taraftan kirişe mesnetlenen kirişleri basit mesnet tanımına sokabiliririz.

Yetkili kişiye bu bilgileri verdiğinizde sanırım projeniz kabul görecektir.

İyi çalışmalar..
 
Geri
Üst