V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

KİRİŞSİZ RADYE TEMELDE HAREKETLİ YÜK FAKTÖRÜ

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan civilng
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar ideCAD programını yeni kullanmaya başladım.Elimde olan mevcut sürüm v5.511
Kirişsiz radye temel oluşturulurken hareketli yükü neye göre belirliyoruz.5+bodrum katı olan bir yapıda radye temel oluşturmaya kalktığımda döşeme ayarlarına hiç dokunmadan Q=-1890 olarak belirliyor.
Piyasada uygulanmış benzer birkaç projenin temellerine baktığımda ise hareketli yük +200,+450,-450 gibi değerler alınmış.
Merak ettiğim konu acaba programın atadığı değeri hiç değiştirmeden kullanmalı mıyım ve harketli yükteki (+),(-) neye göre belirleniyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba,

Sanıyorum projenizde kirişli radye temel dizaynı yapmışsınız. Kirişli radye temelde analizden sonra temel ayarlarında(ve ekranda) radye döşeme üzerinde yazan G ve Q değerleri ilgili döşemenin sabit ve hareketli yüke ait gerilme değerleridir. Bu değerleri analiz sonrasında program hesaplar. Radye döşeme özelliklerine girdiğinizde Q satırında - yazması gösterimle ilgili bir durumdur. Radye temel raporlarına bakılacak olursa bu değerlerin + olduğu görülür.

İyi Çalışmalar
 
Sn civilng

Radye temel döşemenizin bulunduğu mekanın kullanım amacına göre, tıpkı üst katlarin döşemelerindeki gibi hareketli yükü verebilirisiniz.(200kg/m2, 500kg/m2 gibi)
 
Geri
Üst