V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kısa kirişten kaçınılmalı mı?

gençmüh

Etkin Üye
İyi çalışmalar herkese. Daha ön çalışma aşamasında olduğum projede İlk olarak P27 perdesinden K16 a kapı üstü saplama kiriş düşünsemde kirişin kısa ve perdenin uzun kenarı doğrulusunda olmasından dolayı direk bundan kaçındım. S73 ve S69 kolanları arasına 36 cm yüksekliğinde atmaya düşündüm ama oda tam içime sinmedi. Hiç kısa kıriş atmasam ve bina boyunce bu şekilde ince uzun D3 döşemesi olsa nasıl olur sizce ? Döşeme sağlıklı olur mu bir de kısa kirişten kaçma adına yatay da kiriş sürekliliği de azalacak köklü bir değişiklik yapmalı. Sizce nasıl bir yol izlemeli ? İyi günler.

Ekli dosyalar

• döşeme png.png
    döşeme png.png
    45.5 KB · Görüntüleme: 43
kiriş sürekliliğini sağlamak en sağlıklı seçim olacaktır. projenizi .cde formatında yüklerseniz daha detaylı bir yorum yapabiliriz.
foruma .cde formatında dosya yüklemek için ilgili linki inceleyiniz;
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

kiriş sürekliliğini sağlamak en sağlıklı seçim olacaktır. projenizi .cde formatında yüklerseniz daha detaylı bir yorum yapabiliriz.
foruma .cde formatında dosya yüklemek için ilgili linki inceleyiniz;
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Proje daha başlangıç aşamasında ondan yükleyecek bir proje yok maalesef şimdilik. Kiriş sürekliliği önemli de kiriş sürekliliği sağlıyacağım diye perdenin uzun kenar doğrultsunda kısa kiriş yapılmamalı bence.

Proje daha başlangıç aşamasında ondan yükleyecek bir proje yok maalesef şimdilik. Kiriş sürekliliği önemli de kiriş sürekliliği sağlıyacağım diye perdenin uzun kenar doğrultsunda kısa kiriş yapılmamalı bence.
mimari projeyi bilmediğim için bu konuda net cevap veremiyorum. kısa kiriş oluşumundan ve kiriş süreksizliğinden sakınmak gerekir.

İyi çalışmalar herkese. Daha ön çalışma aşamasında olduğum projede İlk olarak P27 perdesinden K16 a kapı üstü saplama kiriş düşünsemde kirişin kısa ve perdenin uzun kenarı doğrulusunda olmasından dolayı direk bundan kaçındım. S73 ve S69 kolanları arasına 36 cm yüksekliğinde atmaya düşündüm ama oda tam içime sinmedi. Hiç kısa kıriş atmasam ve bina boyunce bu şekilde ince uzun D3 döşemesi olsa nasıl olur sizce ? Döşeme sağlıklı olur mu bir de kısa kirişten kaçma adına yatay da kiriş sürekliliği de azalacak köklü bir değişiklik yapmalı. Sizce nasıl bir yol izlemeli ? İyi günler.
İyi bir statik ofiste şöyle bir uygulama görmüştüm, koridordaki kirişlerin taleplerini karşılayamadıkları için -kesme kuvveti bakımından- kirişleri süreksiz hale getirip, döşemeleri epeyce kalın yapıyorlardı koridorda -20,22,25 cm vb-. Ayrıca hesabı yapılmış, göçme mekanizmasını kestirebildiğiniz durumlar bence ekstra tehlike yaratmaz. Tabii kısa kirişten kaçınmak gerekir fakat bazı şeylerden kaçınamadığımız aşikar. İyi çalışmalar.

Geri