Kısmi Bodrumlu Proje

teroysa

Yeni Üye
-- PROJEDE B + Z + 3N BULUNUYOR.
-- Mimari projede bodrum temel üstü kotu -1.76 mt, tabliye üstü kotu +1 mt (bu kot aynı zamanda subasman kotu)
-- Doğal zemin kotlarında zemin kat altında yapılacak sürekli temellerin üst kotu -0.35 mt
-- Kat yükseklikleri 2.85 mt.
-- zemin kattaki kolonlara ve temellere - kot vererek zemin kat bazı kolonları ve temelleri doğal zemin seviyesine indirdim..
Sorularım şunlar::
-- uygulama ve statik açıdan model uygunmudur?
-- verilen kat yükseklikleri doğrumudur?

YARDIMCI OLACAK VAKİT AYIRACAKLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
 

Ekli dosyalar

  • umut solakel.ide7
    1.8 MB · Görüntüleme: 459
Yeniden Statiğini oluşturdum projenin. Boyut tan dolayı sadece bodrum ve zemin kat yükledim. Üstüne 3 tane normal kat gelicek. Bu yaptığım proje STATİK ve UYGULUMA açısınıdan doğrumdu acaba? ilgilenenlere şimdiden teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • umut solakel.rar
    1.6 MB · Görüntüleme: 168
teroysa":31b1kvnu' Alıntı:
Zemin kattaki kolonlara ve temellere - kot vererek zemin kat bazı kolonları ve temelleri doğal zemin seviyesine indirdim..
Bunun yerine hepsini bodrum katta tanımlayıp kotlamayı bu katta yaparsanız daha kolay ve doğru bir veri girişi yapabilirsiniz. Ayrıca bodrum katta perdelerin üzerine neden kiriş girdiğinizi anlayamadım. Böyle bir veri girişine ihtiyaç yok. Perdeleri kat yüksekliğince yapıp döşeme tanımlayabilirsiniz.
 
Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler nlyılmaz hocam. Temelleri ait oldukları katın penceresinde tanımlamak gerekiyor. projede anlamadığım kısmi bodrumdan yukarı çıkan kolonlara bağlana zemiin kat temellerinde aşırı donatı yüklemesi oluşuyor!! nedenini çözemedim.
 
Geri
Üst