V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

k02 ve k47 kirişlerinin birleşim bölgesine kolon atılmalımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mbtgel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mbtgel

Üye
1. KONU = > K02 VE K47 KİRİŞLERİNİN BİRLEŞİM BÖLGESİNE KOLON ATILMALIMI. YÖNETMELİK KONSOL KİRİŞLER İÇİN 2m GEÇMEMELİDİR DİYE UYARISI VAR.
2. KONU = > ELLE ÇİZİM YAPARAK YAMUK BİR PARSELDE KADEMELİ KİRİŞ OLARAK GEÇİLEN VE YAKLAŞIK BİR ODA ÖLÇÜSÜNDE OLAN KİRİŞLER İÇİN NASIL BİR TASARIM ÖNERİLİR.

Ekli dosyalar

• DENEME.cde
    DENEME.cde
    1.5 MB · Görüntüleme: 17
  • WhatsApp Image 2022-05-20 at 14.20.27.png
    WhatsApp Image 2022-05-20 at 14.20.27.png
    2.7 MB · Görüntüleme: 92
  • DENEME GÖRSEL.png
    DENEME GÖRSEL.png
    519.4 KB · Görüntüleme: 91
dikkatimi çekip baktım yanlışlarım olabilir. tecrübeli arkadaşlar düzeltir.
1-zemin katta kot verdiğiniz döşemelerde rijit diyafram oluşturma seçebilirsin.(döşeme ayarları/statik /rijit diyafram oluşturma)
2-kat genel ayarlar kısmında rijit kat seçmisin zemin kat ile 1 katı bu katlar rijit kat değil rijit seçtiğin zemin ve 1 kat kaldırabilirsin.
3-4. kat duvar yüklerini yani duvar yüksekliğini gözden geçir
4-Analiz ayarlar kısmından tbdy seçenekleri bölümünden
Kolon kiriş kesme güvenliğinde konsol ve basit kirişleri dikkate al:
TBDY 2018 7.5.2 vb rijit bodruma uygula
Perde devrilme momenti hesabında 1/3 şartını sağlamayan bağlı kirişlerinin de (Nv) katkısını dikkate al
bunlar işaretlenmeyebilir.
5-Analiz genel ayarlar kısmından tek yükleme durumlu hesap yöntemi seçilebilir.

bildiğim kadarıyla konsol kiriş uzunluğu ile ilgili bir yönetmelik yok ilgili kurumun kararı olabilir.
k02-ve k47 birleşime kolon atılmalı kişiye bağlı. mimari proje olanak vermis ise söylediğiniz bölüme kolon atıp k03 kirişe kadar uzatılabilir.
kademeli kiriş fotoğrafınızdaki gibi yapabilirsiniz statik hesap yapıldaktan sonra bir sorun teşkil etmez

İDE FORUMDA GEOMETRİSİ DÜZGÜN OLMAYAN YAPILAR İÇİN İKİ YÜKLEME DURUMU ÖNERİLİYOR ÇÖZÜM ONA İSTİNADEN İKİ YÜKLEMELİ ÇÖZÜM YAPILDI. PROJE BANA GELDİ KONTROL EDERKEN GÖZÜME ÇARPAN YER OLDUĞU İÇİN KONUSUNU FORUMA AÇTIM FİKİRLERİ ALMAK AMACI İLE. O KISIMDA PERDE OLABİLİR DEDİM AMA KAPI OLDUĞU İÇİN KALDI. TDBY 2018 DE YAZIYOR MADDE BAKABİLİRSİNİZ.

2018.PNG

konudan bağımsız olarak sadece yönetmelik kısmına değinmek istiyorum baktığınız 17. bölüm basitleştirilmiş tasarım kuralları uygulanacak yapılar için yani dinamik analiz, göreli kat ötemele vs. kontrollerinin yapılmadığı tasarımlar. siz bu tahkikleri yaptıysanız ki idecad bunları yapıyor analiz içerisinde, bu bölümde yazan maddeleri dikkate almak zorunda değilsiniz.

Ekli dosyalar

• yönetmelik.png
    yönetmelik.png
    125 KB · Görüntüleme: 24
DATA ÜZERİNDEKİ VE GÖRSELDE İŞARETLİ OLAN DURUM İÇİN BİR AÇIKLAMA YAPACAK ARKADAŞ VAR MI

Deprem Yönetmeliği 17. Bölüm Basitleştirilmiş bir hesap yöntemi anlatır.

idecad bu anlatılan yöntemi kullanmaz

17. bölümde verilen kurallara idecad statik kullanırken uymak zorunda değilsiniz.

idecad'in kullandığı tasarım yöntemleri için aşağıdaki linki tıklayın

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

2. KONU = > ELLE ÇİZİM YAPARAK YAMUK BİR PARSELDE KADEMELİ KİRİŞ OLARAK GEÇİLEN VE YAKLAŞIK BİR ODA ÖLÇÜSÜNDE OLAN KİRİŞLER İÇİN NASIL BİR TASARIM ÖNERİLİR.
Bu konu için Forumun bu bölümünü tıklayın
ve yeni bir başlık açın

Deprem Yönetmeliği 17. Bölüm Basitleştirilmiş bir hesap yöntemi anlatır.

idecad bu anlatılan yöntemi kullanmaz

17. bölümde verilen kurallara idecad statik kullanırken uymak zorunda değilsiniz.

idecad'in kullandığı tasarım yöntemleri için aşağıdaki linki tıklayın

Bu konu için Forumun bu bölümünü tıklayın
ve yeni bir başlık açın
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. 2. SORUDAKİ DURUMDA ASLINDA BİRİNCİ KURUM İLE AYNI BURDA KONSOL KİRİŞE FAZLADAN BİR KİRİŞ DAHA BAĞLANIYOR. " L " ŞEKLİNDEKİ KONSOL LAR BİRBİRİNE SAPLANARAK DEVAM EDİYOR. İLK KONU DA TEK " L " ÜZERİNDE SORDUM. TEŞEKKÜRLER İLGİNİZ İÇİN

Geri