V11'i Online Satın Alın

Kademe yapılan temelde zımbalama sorunu yaşıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan celikus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Linkini koyduğum projede 1. bodrum katta arka bahçeye otopark için kapalı bir alan yapılması gerekti. Çözümü projede gördüğünüz gibi yaptım fakat kademe yapılan temelde zımbalama sorunu yaşıyorum. Veri girişine yönelik bir hata var mı ? S1 ve S3 te zımbalama tahkiki yapıp S2 de yapmaması da garip geliyor çünkü. teşekkür ederim

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
ÇELİK_8358-1_BAP_KONTROL.ide7.html

Re: Zımbalama problemi

Merhaba,

S1,S2,S3 kolonları ve P1 perdesi 1. Bodrum kattaki radye temel sınırının dışında kalıyor. 2.Bodrum kattaki ana temele bağlanıyorlar.
Eğer bu elemanların 1.Bodrum kattaki temelede bağlanması gerektiğini düşünüyorsanız. Temel sınırını kolonları kapsayacak şekilde genişletin.
Bu elemanları 1.Bodrum kat temeline bağlamak istemiyorsanız. Radye temel sınırını kolonlara değmeyecek şekilde kaydırın.
Tavsiyem sanırım otopark olarak modellediğiniz kısmı binadan dilatasyonla ayırmanız olur. Dilatasyon sınırı için ilave kolonlar gerekecektir.

Re: Zımbalama problemi

YasinTezel":3bk1tns3' Alıntı:
Merhaba,

S1,S2,S3 kolonları ve P1 perdesi 1. Bodrum kattaki radye temel sınırının dışında kalıyor. 2.Bodrum kattaki ana temele bağlanıyorlar.
Eğer bu elemanların 1.Bodrum kattaki temelede bağlanması gerektiğini düşünüyorsanız. Temel sınırını kolonları kapsayacak şekilde genişletin.
Bu elemanları 1.Bodrum kat temeline bağlamak istemiyorsanız. Radye temel sınırını kolonlara değmeyecek şekilde kaydırın.
Tavsiyem sanırım otopark olarak modellediğiniz kısmı binadan dilatasyonla ayırmanız olur. Dilatasyon sınırı için ilave kolonlar gerekecektir.

Yasin Bey teşekkür ederim. Dilatasyon koyamıyorum ilave kolon gerektiği için otopark girişinde sorun oluyor. Diğer söylediklerinizi dikkate alacağım.

Geri