V11'i Online Satın Alın

Kademeli istinat duvarı nasıl çözülür

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tedarmi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
istinat duvarını bu şekilde kademeli olarak aynı çalışma sayfası üstüne farklı kotlardaki istinatları yapıp analiz edebiliyormuyuz ? birde donatıların kırmızı renkli olması neyi ifade ediyor

Ekli dosyalar

Re: istinat duvarı

Merhaba,

İstinat duvarı çözümleri 1metre genişlik baz alınarak yapılır. Yapılan tanımlamada her istinat duvarı kendi içinde çözülür.
Donatı tablosundaki kırmızı renk donatı eksikliğinden kaynaklanıyor. Donatı seçimi diyaloğundan Daha büyük donatı çapları seçilerek sorun çözülebilir.

istinat genişliği 1 metre değilde 5 yada daha fazla girilip yapılan analiz yanlış mı olu ?

Hayır.. Duvarın 1 metre uzunluğunda girilmesi ile 5 metre uzunluğunda girilmesi analiz sonuçlarını değiştirmez. Sadece metraj değişir.

tedarmi":tiuq2ibi' Alıntı:
Donatı çapını değiştirip analiz ettikten sonra eski donatıları atıyor
Betonarme/Donatı Seçimi diyaloğu İstinat duvarı sekmesinde daha büyük donatı çaplarını seçip, istinat duvar analizi yapın.

Bazen döşeme kenarı ile boşluk bırakıp kalan kısma döşeme tanımladığımızda böyle hatalar veriyor. Ben bu durumlarda "döşeme boşluğu" komutu ile boşluk açıyorum. Paftalarken düzenleyip etrafındaki donatıları kalıp planında siliyorum. Böyle yapınca yapı denetim de vs. bir sorunda çıkmıyor. Tabiki doğrusu döşeme kenarı ile geçip döşeme oluşturmaktır ama kurtarmadığı durumlarda bu seçeneği de deneyebilirsiniz...

Birde konsol döşemelerinizi taşıyan kirişin statik ayarlarında, bu kiriş konsol döşemeyi taşıyor tıkını aktif edin...

gencideci":2l2574lz' Alıntı:
Bazen döşeme kenarı ile boşluk bırakıp kalan kısma döşeme tanımladığımızda böyle hatalar veriyor. Ben bu durumlarda "döşeme boşluğu" komutu ile boşluk açıyorum. Paftalarken düzenleyip etrafındaki donatıları kalıp planında siliyorum. Böyle yapınca yapı denetim de vs. bir sorunda çıkmıyor. Tabiki doğrusu döşeme kenarı ile geçip döşeme oluşturmaktır ama kurtarmadığı durumlarda bu seçeneği de deneyebilirsiniz...

gencideci":2l2574lz' Alıntı:
Birde konsol döşemelerinizi taşıyan kirişin statik ayarlarında, bu kiriş konsol döşemeyi taşıyor tıkını aktif edin...

Verdiğiniz yanıtların istinat duvarı ile herhangi bir alakası yoktur. Sanırım yanlış başlık altında yanıt yazdınız, mesajları silip, tekrar doğru başlık altına yazabilirsiniz.

Geri