puncover
Tanınmış Üye
Merhaba, bodrum tabliyesinin üst kotunda 115cm beton üstünden beton üstüne kademe mevcut, dolayısıyla minimum 130/3,5=37≈40/130 kiriş yapmam gerekiyor. Ancak donatı yığılması oluşmakla birlikte aynı zamanda işaretli kısımdaki kolonların kolon/kiriş birleşim kesme güvenliği de kurtarmamakta. Sonra aklıma o kısmı alt ucu ankastre olmayan perde ile çözmek geldi ancak bana bu yönetmeliği atlamaya çalışmak gibi geldi. Bu sebepten dolayı yardım ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Kademeden sonraki ilk döşeme aksında 2t/m2'lik dolgu olacak. Hem üstte hem altta çift kiriş ile çözüm yapsam iki kiriş arasında 65cm boşluk kalacak. Bu boşluk yığma tuğla ile doldurulacak, dolayısıyla kısa kolon olmaz diye düşünüyorum, ancak kademedeki kolonlarda Y yönünde kısa kolondan bahsedebilir miyiz?
Kademeden sonraki ilk döşeme aksında 2t/m2'lik dolgu olacak. Hem üstte hem altta çift kiriş ile çözüm yapsam iki kiriş arasında 65cm boşluk kalacak. Bu boşluk yığma tuğla ile doldurulacak, dolayısıyla kısa kolon olmaz diye düşünüyorum, ancak kademedeki kolonlarda Y yönünde kısa kolondan bahsedebilir miyiz?