V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kademeli sürekli temel nasıl tasarlanır?

handewlnt

Yeni Üye
Merhaba ilk kez proje çiziyorum kademeli bir bina ve arka bahçeye inen 3 basamaklı merdiven var sürekli temel olarak tasarlamam isteniyor temel konusunda yardımcı olabilir misiniz , bir de merdivenler konusunda

Son düzenleme:
merdiven akltlarındaki su basman perdelerinin altına bağ kiriş mi atmalıyımn sürekli temel mi @KEMALKOÇAL
merdivenler açısından konusursak yaptıgınız şekilde sorun olmaz.her merdiveninizde sorunsuz bi şekilde baglanmış.kademeli temel, statik ve dinamik davranışlar açısından istenen bi tasarım degil.bunun yerine tüm temel kirişlerini bodrum kotunda çalıstırıp gereksiz alanlara dolgu yapabilirsiniz.ama her halukarda kademeli tasarlamanız gerekiyorsa TK73, TK74, TK75 Kirişlerine gerekli kaçıklık ayarlarını yaparak üzerine gelen kolonları açıkta bırakmayacak sekilde düzenlemesini yapın. K001 kirişinin kotunu gözden gecirmenizde fayda var.ters olarak çalıstırılmış ama birlikte çalıştıgı döşemenin alt kotu ile kiriş alt kotu uyumsuz.

merdivenler açısından konusursak yaptıgınız şekilde sorun olmaz.her merdiveninizde sorunsuz bi şekilde baglanmış.kademeli temel, statik ve dinamik davranışlar açısından istenen bi tasarım degil.bunun yerine tüm temel kirişlerini bodrum kotunda çalıstırıp gereksiz alanlara dolgu yapabilirsiniz.ama her halukarda kademeli tasarlamanız gerekiyorsa TK73, TK74, TK75 Kirişlerine gerekli kaçıklık ayarlarını yaparak üzerine gelen kolonları açıkta bırakmayacak sekilde düzenlemesini yapın. K001 kirişinin kotunu gözden gecirmenizde fayda var.ters olarak çalıstırılmış ama birlikte çalıştıgı döşemenin alt kotu ile kiriş alt kotu uyumsuz.
Peki p49 p60 p62 p56 perdelerindeki temelleri silip bağ kiriş ile bağlamam konusunda ne düşünüyorsunuz yorumlarınız içim teşekkür ederim ters kirişin kotunu ayarladım.Bodrum katı tamamen yapıp dolgu yapma konusunda aynı fikirdeyim fakat aylar önce mimari ön onay alınmış ve daha fazla vakit kaybetmek istenmediği için bu şekilde yapmak zorunda kaldım

Geri