V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kademeli sürekli temel

handewlnt

Yeni Üye
Merhaba ilk kez proje çiziyorum kademeli bir bina ve arka bahçeye inen 3 basamaklı merdiven var sürekli temel olarak tasarlamam isteniyor temel konusunda yardımcı olabilir misiniz merdiven kenarındaki perde altlarına temel yerine bağ kiriş mi atmalıyım , bir de merdivenler konusunda

Ekli dosyalar

Merhaba @handewlnt ,

yorum yazan arkadaşa katılıyorum. Temel tipi radye olmalı (kolon araları çok yakın). Zaten uygulamada çizilen temel işçiliği çok zor. Ampartmanlar çok yakın. İkna edemezseniz en azından ampartmansız yapmanız uygulama açısından iyi olur. Radye mi sürekli temel mi olsun kararı mühendistedir ayrıca. İşveren yada mimarın isteği ikinci plan :)

Diğer konu ise, perde altlarına yada merdiven altına (ki merdiven mesnetlenme koşulunda sorun yaşarsınız) bağkiriş atmayın. Bağkirişin öyle bir görevi yok. Temel tanımlaması doğru. Bu şekilde temel yerine bağkiriş çizilmiş projeler ve uygulamalar gördüm ama bana göre yanlış. Zaten proğramda bağkirişi mesnet olarak görmüyor.

Son olarak projeye baktımda,
- Merdivenler mesnetlenmemiş. Menetlenme koşullarından tanımlamak lazım. Ayrıca donatıda tanımlanmamış.
- Mimariye göre zemin kattaki duvar yüklerine ben olsam perdelere aktrırdım. İlave olarak toprak yüküde tanımlamak lazım.
- Duvar yükleri sadece kirişlerde ve tek tip i8mimaride duvar kalınlıkları farklı) . Döşeme üzerinde tuğla duvarlarda var. Oralara ya çizgisel yük yada döşemenin haraketli yükünü arttırmak lazım...

Başka şeylerde var ama tasarımsal olarak karışamam :). Kolay gelsin.

Geri