V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

kademeli temeller

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan engcvl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

engcvl

Üye
idecad statik porgramında kademeli temelli yapıları çözerken dilatasyon yapma şansımız yok diyelim 2 temel arasındaki zemin gerilmeleri farklı olmazmı(derinlik farkından dolayı)ayrı ayrı zemin gerilmesi tanımlayamıyoruz güvenli tarafta kalıp düşük olan gerilmeyi kullanmam mı gerek ?
 
Zemin gerilmesi, program tarafından hesaplanan bir sonuçtur.
Yatak katsayısından bahsediyorsanız, 7 versiyonu ile gelen radye temel bazında yatak katsayısı değiştirme olanağını (radye temel özellikleri-statik sekmesinde) kullanabilirsiniz.
Proje genel ayarlarından girilen yatak katsayısı ile çarpılıp radye temel için nihai yatak katsayısını belirleyen bir büyütme/küçültme faktörü olarak çalışır.
 
pardon zemin gerilmesi derken zemin emniyet gerilmesini kastetmiştim farklı yatak katsayıları tanımlayabilmemiz iyi olmuş analiz ayarlarında girdiğimiz emnıyet gerılmesı hangı temel için geçerli olacak peki?
 
Analiz ayarlarından girdiğiniz zemin emniyet gerilmesi tüm temeller için geçerli olacaktır. Bu durumda güvenli tarafta kalmak için düşük değeri kullanabilirsiniz. Ayrıca 3 boyutlu sonuç modülünden görsel tahkik yapabilirsiniz, ancak raporlarda tek değer basılacaktır.
 
Geri
Üst