V11'i Online Satın Alın

Kalıp planı alırken program kapanıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan prjm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

prjm

Yeni Üye
İyi akşamlar
proje analizi yaptıktan sonra çizimleri çıkartmaya çalışıyorum ama kat kalıp planı çıkartırken program kendi kendine kapanıyor.

Ekli dosyalar

Re: KAT KALIP PLANI

prjm:2ujlygll' Alıntı:
İyi akşamlar
proje analizi yaptıktan sonra çizimleri çıkartmaya çalışıyorum ama kat kalıp planı çıkartırken program kendi kendine kapanıyor.
Merhaba,
Eklediğiniz projede zemin kat kalıp planını dwg exprt ederken sorun oluşuyor. Sebebi ise Zemin katta döşeme sınırlarının ve buna bağlı döşem donatı çizimlerinin hatalı oluşması.
Ekteki örnekte zemin kat döşemeleri tekrar tanımlanıp kalıp planı alındı. Dwg export işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.
Not:
Zemin katta -300 kotunda subasman perdeleri üzerine döşeme tanımlanmış. Kalıp planında subasman perdelerinin kalıp planında gösterilmesini istiyorsanız, perde özelliklerinden subasman seçeneğinin işaretini kaldırarak kalıp planı alınız.
Kaset diş aralıkları TS500 11.3.2 de verilen koşulu sağlamıyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Re: Kalıp planı

merhaba kolay gelsin .
kalıp planı alırken ;
genel ayarlar - renkler kısmında renklerimi seçiyorum . fakat çizim alırken istediğim rengi kullanmıyor . sebebi nedir yardımcı olurmusunuz .
örneğin : aks rengini pembe seçiyorum fakat gri renkte çıkıyor .

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,
Kalıp planlarında görünen objelere ait renk ve kalem kalınlığı ayarları ilgili objenin ayarlarında seçilen renklerden yola çıkılarak hazırlanır. Aks çizgilerinin kalıp planlarından ki rengini değiştirmek istiyorsanız obje özelliklerinde yer alan çizgilerin rengini pembe olacak şekilde düzenleyerek çizimlerinizi alabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• Aks rengi.png
    Aks rengi.png
    15.3 KB · Görüntüleme: 339
Emrah YILDIZ":31n53wgv' Alıntı:
Merhaba,
Kalıp planlarında görünen objelere ait renk ve kalem kalınlığı ayarları ilgili objenin ayarlarında seçilen renklerden yola çıkılarak hazırlanır. Aks çizgilerinin kalıp planlarından ki rengini değiştirmek istiyorsanız obje özelliklerinde yer alan çizgilerin rengini pembe olacak şekilde düzenleyerek çizimlerinizi alabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

çok teşekkür ederim

Geri