Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

KALEM KALINLIKLARI VE AÇILIM AYARLARI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sabit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sabit

Üye
ÇİZDİĞİM PROJEYİ DWG YE AKTARDIKTAN SONRA İDE FORMATINDA SARI OLAN DEMİR SAYISI VE BOY RENGİ KIRMIZI ÇIKIYOR. BEN KIRMIZI DONATI OLARAK AYARLADIGIMDAN DOLAYI 0.2 OLMASI GEREKN YAZI 0.5 KALINLIKTA ÇIKACAK. YA TEKER TEKER AUTO CAD TE DÜZELTİLECEK YADA BAŞKA YOLU VARSA YARDIMCI OLMANIZI RİCA EDECEM. BÜTÜN DETAY AÇILIMLARINDA BÖYLE. KOLON KİRİŞ İSİMLERİDE OLMASI GEREKTİĞİNDE FARKLI Bİ RENKTE DWG YE AKTARILIYOR.ÖLÇÜLENDİRMEDE ÇIKAN ÇİZGİNİN RENGİNİ Bİ TÜRLÜ KIRMIZIDAN BAŞKA Bİ RENGE DÖNÜŞTÜREMEDİM.
AYRICA AÇILIMLARI ALIRKEN HER BİR DETAY AÇILIMI İÇİN AYRI AYRI RENK TANIMLAMA OLAYINIDA ANLAYAMADIM.VAKİT KAYBI.
BEN SİYAH EKRAN KULLANIYORUM BETONARME MENÜSÜNDEN KİRİŞ AÇILIMLRINA BAKTIGIMDA BEYAZ EKRAN GELİYOR. SARI OLAN YAZI RENGİNDEN DOLAYI YAZILARIN RENKLERI HİÇ OKUNMUYOR.

Merhaba,

Sorununuz düzeltme versiyonunda giderilecektir. Şimdilik autocadte;

1.) Tüm blokları patlatın. (Explode, All.)
2.) Layer ayarlarına girin.
3.) Yazılar hariç diğer katmanları kapatın. (yazı katmanları listede belli). Donatı yazılarının katmanı "Donati_Yazisi"
4.) Katmanları kapatınca ekranda sadece yazılar kalacaktır.
5.) Tüm yazıları seçin, Modify/Properties tıklayın. Çıkan diyalogta Color kutucuğunda VARİES yazacaktır. Orayı tıklayarak istediğiniz rengi atayın.
6.) Böylece yazılar donatılarla farklı renkte olacaktır.

Aynı işlemi diğer katman grupları için de yapabilirsiniz.

İlginiz için teşekkürler...

yardımlarınız için teşekkur edıyorum hakan bey ancak;

açılımlarda donatıylar beraber aynı renkte yazılar var. yazdıgınız yontemı zaten bırçok autocad kullanıcısı bılıyordur ancak bu benım uzerınde calıstıgım projede cok az ıse yarıyor. 2. bi durumda "fi" karakteri F olarak autocad a aktarılıyor. once normal gelıyor daha sonra ya benım calıstıgım dosyaya baska dosyalardan ek yaptıgım bolumun karaklterlerı bozuk gelıyor yada projeyı baska dosyaya aktardıgım zaman karakterler bozuluyor. sızın yukarıda yazdıgınız yolların daha farklılarının denememe ragmen olayı cozemedım ve ugrasmaktan gercekten sıkıldım. projemle ugrasmam gereken zamanda saçma detaylarla ugrasıyorum saatlerdır. bunları v6 da degıstırmek zorundamıydınız v5 te boyle sorunlarla karsılasmıyordum veya cizimlere müdahale edecektınız neden denemeler yapılmadan versıyon yenıledınız. v6 da bi proje yaptım ve pişman oldum.

Tekrar merhaba

Programları hızlı ve olabildiğince sorunsuz sunmaya çalışıyoruz. Ancak programda, gittikçe azalan bir oranla her zaman değiştirilecek ve yeni duruma göre adepte edilmesini gerektirecek bazı hususlar çıkacaktır. Yeni versiyon kullanıldıkça kullanıcıdan gelen ihtiyaçlara ve sorunlara göre programın güncellenmesi kaçınılmaz bir süreç olmak durumundadır.

Programı bir çok yeni özelliğin yanısıra DWG eksport açısıdan değerlendirdiğimizde 6'da, 5'e göre önemli iki özellik ekledik: Biri eksport ederken objelerin kendi katmanlarına göre aktarılması, diğeri 2000 sonrası dwg'leri okuması. Karşılaştığınız durum ise geçici, ikincil bir sorun olarak açığa çıkmıştır ve önemli gördüğümüz bu sorun, "fi karakteri" hususu ile birlikte bu hafta içinde çıkacak olan düzeltme versiyonunda giderilmiştir.

Teşekkürler , iyi çalışmalar...

Merabalar Hakan Bey

Yeni versiyonda Kalem kalınlıkları ve "fi" karakter sorunu çözülmüş sanırım.
çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyor iyi çalışmlar diliyorum.

merabalar.

benim "fi" karakterıyle olan sorunlarım hala devam etmektedır. soyleki kalıp planlarını alıp autocad de duzeltmelerımı yapıyorum. saha sonra sırasıyla diğer açılımları alıp hepsini kalıp planlarını duzelttıgım dosyada birleştiriyorum. hepsini kalıp planlarının oldugu dosyaya atarken açılımlarda bulunan "fi" karakteri f harfine dönüşüyor. ben bundan hiç bişe anlamadım. butun kalıp ve açılımları tek parça halınde import ettıgımde bi sorun olmuyor ama butun açılımları ayrı ayrı alıp tek dosyada birleştirince sorun oluyor.hepsi aynı karakter fakat style farklı atıyor. demir sayısını kalıpta style4 atarken kolon apl. style3 kirişlerde style1 olarak atıyor. hepsini aynı style import etmek varken neden ayrı ayrı style olarak import edıyor. sorunda burdan kaynaklanıyor.
buna bi çözüm lütfen....

Sabit Bey, ideCAD her paftayı export ederken style'ları kendi içinde vermektedir. Dolayısıyla fi karakterinin fontu olan "symbol" fontu paftadan paftaya değişiklik gösterebilir. Autocad'in dosyaları birleştirirken bu durumu dikkate alması ve dosyaları doğru birleştirmesi gerek, daha çok Autocad'in problemi gibi görünüyor.
Gelecek versiyonlarda bu durumu da dikkate alıp değişik bir style isimlendirme yapabiliriz.
Şu an çözüm olarak sizin de yazdığınız gibi birleştirme işlemini ideCAD içinde yapıp sonra export edebilir, ya da bütün düzeltme işlemleriniz için ideCAD olanaklarını kullanabilirsiniz.

Merahaba....

İdecadde çizdiğim projeyi dwg formatlı olarak export ettiğim zaman dwg dosyası ile beraber ide adlı sanırım kalem kalınlıkları ile ilgili bir dosya veriyor. Ve ben autocadde attığım bu projeye eski versiyonlarda olduğu gibi müdahale edemiyorum.Örneğim yazı sitillerini direk Autocadde format butonundan değiştirebiliyordum. Sanırım 6 versiyonunda ide direk kalem kalınlık sorununu çözmüş. Fakat bende kalem kalınlıkları değişmiyor.İdenin verdiği bu yardımcı dosya sanırım düzeltmek için.Dosyayı nasıl kullanabilirim? İyi çalışmalar...

Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Yalnız dediğiniz işleri yaptım.Kalem kalınlıklarında herhangi bir değişme olmuyor. Seçtiğim bütün kalem kalınlıkarı için bylayer aktif. Nasıl yapabiliriz başka bir yolu yok mudur? Ve yazı tipleride değişmiyor.İde 5 versiyonunda yazı stili adına bir sıkıntı yoktu.

Saygılarımla...

Erman Güdü":31ssbvfa' Alıntı:
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Yalnız dediğiniz işleri yaptım.Kalem kalınlıklarında herhangi bir değişme olmuyor. Seçtiğim bütün kalem kalınlıkarı için bylayer aktif. Nasıl yapabiliriz başka bir yolu yok mudur? Ve yazı tipleride değişmiyor.İde 5 versiyonunda yazı stili adına bir sıkıntı yoktu.

Saygılarımla...

Erman Bey merhaba

Eğer AutoCAD e aktarım zorunluluğunuz yoksa, çıktı alırken ideCAD oratamından çıktı alırsanız herhangibir kalem ayarı yapmanıza gerek kalmaz, eğer ozalitçinizden çıktı almayı düşünüyorsanız, elinizdeki Program CD sini kurup, Başlat Menüsü --> Programlar --> ideCAD Statik/Mimari --> Araçlar --> ideCAD WREP programını kullanarak kilidinizi ozalitçinize götürmeden ve kalem ayarı yapmadan ideCAD standart kalem ayarları ile çıktı alabilirsiniz.

Autocad için ise

Ekteki resimdeki adımları takip edersek

1-ctb dosyası seçin. ve yanındaki edit komutunu tıklayın
2-Kalem kalınlığı atıyacağınız rengi seçin,
3-Lineweight den kalem kalınlığı nı seçin.
Bu şekilde kalem ayarı yapabilirsiniz.

Autocad de çizimlerin rengini öğrenmek için çizimleri patlatın (explode komutu)
Çizgiyi seçin , Properties diyaloğunda Color karşılığında görünecektir.

Kolay gelsin.

autocad hatası

dwg ye cevırdıgım dosya uzerınde calısırken baska bır dwg dosyasından obje paste yaptıgımda "FATAL ERROR: Unhandlend Acces Violation 0*0014 Excepcition at 582819cah" diye hata verıyor ve program tamamen kapanıyor. bu sorun v5 te hiç olmadı ama v6 çok sık karşılastıgım bır sorun halıne geldı. neden oldugunu ve cözümünü bilen varmı?

BENDE V6 KULLANIYORUM.DWG DE HİÇ BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞMADIM.NE VİSTADA NEDE XP DE.DWG Yİ AUTOCAD 2009 DA ÇALIŞIYORUM.IŞIK TUTMASI AÇISINDAN BELİRTEYİM DEDİM.BİLGİSAYARDAN KAYNAKLI BİRŞEY OLABİLİRMİ :?:

bilgisayardan kaynaklanan bişe olsa v5 te aynı şey olurdu. v6 nın importu v5 inkınden farklı bununla ilgili karşılaştıgım birçok sorunu daha önce dile getirmiştim. anladıgım kadarıyla içeisinde bloklarınlaın oldugu bi dwg yi copy paste yaparken bu hata oluşuyor. evrenor sorunun sende olmaması boyle bı sorun olmadıgını gostermez.

Sabit Bey, idecad 6'dan aktardığınız dosyaları autocad ile önce file menüsü altından "recover" komutunu kullanarak düzeltmeyi dener misiniz? (Her iki dosyayı da, hem çalıştığınız dosyayıi hem copy-paste yaptığınız dosyayı). Problemi düzeltiyor mu?

merabalar,
recover komutunu nasıl kullanacagımı anlayamadım kusura bakmayın. file menusunun altında dırekt recover dıye bı komut yok drawin utilities menusunun altında recover menulerı var.bunlardan hangısını soyledınız. bide recover geri getirmek değilmi???

sabit":2d6mqhph' Alıntı:
merabalar,
recover komutunu nasıl kullanacagımı anlayamadım kusura bakmayın. file menusunun altında dırekt recover dıye bı komut yok drawin utilities menusunun altında recover menulerı var.bunlardan hangısını soyledınız. bide recover geri getirmek değilmi???

AutoCAD File menüsü altındaki
Dwaring Utilities --> Recover komutunu kullanın.
DWG çizimde hataları tespit edip düzeltmeye çalışan bir komuttur.

merabalar.
yasın bey maalesef benım sorun hala devam edıyor. 2008 kullanıyordum belki sorun 2008 dedır dıye kaldırdım 2009 kurdum ama sorun aynen devam edıyro. hata kodu değişiyor ama program yıne aynı sekılde kapanıyor.

Geri