V11'i Online Satın Alın

KALIP İSKELESİ KESİT SEÇİMİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaya

Etkin Üye
Merhabalar,

Kalıp iskelesi hesaplarında, hangi kesit seçilmelidir? piyasada yaygın kullanılan bir kesit olsun istiyorum uygulamada zorluk çekilmemesi için. Default olarak gelen kesitler uygun mudur? Çok saha tecrübem olmadığı için, bu konuda pek bir bilgim yok.

Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Pratikte biz hangi kesidi seçersek seçelim müteahhit projeye bakmadan elinde hangi iskele varsa onu kullanacaktır. Ama elimizden geleni yapmamız gerekiyorsa;

* Eğer işi müteahhide yapıyorsanız elinizde hangi iskele var ona göre proje yapalım diyebilirsiniz
* Eğer işi yapacak müteahhit belli değil ise piyasadaki en çok kullanılan iskeleyi bilmek çok zor, iskele sahipleri bile elindeki malzemenin et kalınlığını bilmiyordur. O zaman çözüm nedir?
Bence en meşhur kalıp firmalarının mesela Peri , intek vs.. kataloglarından seçebiliriz.
Zaten eğer yapı denetim sıkıntı çıkarırsa ya da müteahhit risk almak istemezse projeye tadilat yapılamaz diye birşey yok. Eğer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu iş iskelesi ve kalıp iskelesi konusunda ciddi ise, bunların tadilat projelerini daha pratik hale getirmeli ( yeniden ruhsata ihtiyaç duyulmayan bir sistem kurulmalı )

anladım cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz yöntem mantıklı evet, zamanla oturacaktır umarım.

Geri