Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

kapalı spor salonu yardım

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abaci09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abaci09

Etkin Üye
ekteki kapalı spor salonu projesine genel anlamda bir bakarmısınız. bina önem katsayısı 1.2, hkyk=0.60 alındı. üzeri çelik çatı.kolonlara çatıdan gelen düşey ve yatay yükler farazidir (çatı çözülüp mesnet kuvvetleri güncellenecek ).gözden kaçan bir durum varmı? teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

üst yapi etkileşimli çözüm, İde'de sadece mat radye temellerde yapılıyor diye biliyorum, hem radye hem mütemadi temel seçmişsiniz, ben olsam komple mütemadi yapardım, illa radye yapılacaksa da kirişli radye tercih ederdim ki, temel yekpare çalışsın. kolay gelsin.
G.KÖSE
 
TK8 ve TK12 temellerinin bağlantısı doğru değil. Kolona hem radyeyi hemde sürekli temeli bağlayamazsınız. Ayrıca geometri kontrolü yaptırınız. Yüklerinizi konusunda bir şey söyleyemem fakat döşemelerin bağlı olduğu kirişlerin kesitlerini ben olsam biraz büyütürdüm.
 
yorumlat için teşekkür ederim. tasarım aşamasında komple radye yapsam ekonomik olmayacak. radye kısmını mütemadiye çevirebilirim.döşeme yükleri olarak hareketli yük ts498 den üzaerindeki kaplama yükü yaklaşık olarak tasatımda belli olacak.
 
Geri
Üst