V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

KAPI PENCERE CAM ÇİZİMLERİNİN TEK LAYER(KATMAN)'da OLMASI HK.

ENESATASEV

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar materyalleri düzenlenmesi ile ilgili pencere kapılardaki kasalar ve camlar aynı layerda olduğu için aktardığımda diğer programlara sıkıntı yaşıyorum.
Tek bir materyal atanabiliyor pencere cam atadığımda boş, kasaya atama yaptığımda alanın hepsi kaplanıyor.

Cam Pencere kasasını ayrı layer(katmanda) yapmak istiyorum. İDECAD ODT ile denedim ordada katmanlarını ayıramadım. materyel olarak ayırmış nasıl ilerlemem lazım. Şimdiden teşekkür ediyorum.

İdecad odt programında Konstrüksiyon sekmesinden yeni materyal ekle deyip pencerenin kanat, cam gibi bölümlerine ayrı materyal tanımlayabilirsiniz.

(7. dakikadan itibaren izleyip sorunuzun cevabına ulaşabilirsiniz)

İdecad odt programında materyal olarak ayırmak değil katman olarak ayrı tanımlamak istiyorum. Farklı programa aktardığımda aynı katmanda olduğundan pencere kapı cam tek katman olduğundan hepsi tek görünmektedir. Katman ayırımını nasıl yapabilirim ? Duvarda yapılabiliyor ama kapı pencerelerde katman olarak ayıramadım.

ideCAD içerisinde yer alan kapıların/pencerelerin kasa, kanat, cam gibi elemanları katman olarak ayrı ayrı tanımlanmaz, tek bir katmanda, Kapı/Pencere katmanında gelir. Kapı/Pencere kendisini oluşturan elemanlarla bütündür, bu nedenle tek katmanda tanımlanır.
ideCAD odt ile kapı/pencere elemanlarını farklı malzemeler tanımlayarak ayırabilirsiniz. Ancak aynı katmanda yani Kapı/Pencere katmanında görünecektir.

İyi çalışmalar dilerim.

Geri