V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kaplama yükleri

aşağıda yüklediğim fotoğrafta çelik arakat üzerine trapez saclı kompozit bir döşeme tanımlıyorum ancak anlamadığğım bir nokta var döşeme kalınlığında beton yükünü kendisi hesaplıyor ancak ben Q hareketli yükünü 500kg/m2 olarak giriyorum ve bu döşeme sadece beton şeklinde kalacak üzerine her hangi bir seramik vs bir işlem olmayacak. Bu durumda kaplama adı yazan yük kısmına ne girmeliyim 0 olarak alırsam herhangi bir yanlış durum mu oluşuyor?

Ekli dosyalar

• resim_2024-07-31_120331928.png
    resim_2024-07-31_120331928.png
    291.1 KB · Görüntüleme: 34
Döşemelere tanımlanan hareketli yükler: Binaların döşemelerinde, zaman zaman yer değiştiren ve belirli bir süre boyunca döşemeye etki eden yüklerdir. Genellikle mobilyalar, insanlar, ekipmanlar ve benzeri nesnelerden kaynaklanır. Bu yükler, döşeme tasarımında dikkate alınmalı ve yapı güvenliğini sağlamak için doğru bir şekilde hesaplanmalıdır.

Eğer döşemenin üzerine herhangi bir kaplama (seramik, halı, vb.) eklemeyi planlamıyorsanız ve sadece beton olarak kalacaksa, kaplama adı yazan yük kısmına "0" girebilirsiniz. Bu durumda yanlış bir durum oluşmaz, çünkü ek bir kaplama yükü eklenmediğinden dolayı bu değerin sıfır olması doğrudur.
  • Kaplama adı: Eğer ek bir kaplama olmayacaksa "0" girin.
  • Hareketli Yük (Q): Yapınızın kullanımına bağlı olarak oluşabilecek yüklerdir ve üstteki tanımda belirttiğimiz gibi projenize uygun değer girebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Nihan hanım önerilerinize göre çizdiğim projede hiç bir sıkıntı çıkmadan tasarım yaptım ancak ortadaki moment aktaran ana kirişlerin pmm değerleri 1.014 gibi bir değer verdi kesit yükseltmeden bu pmm değerini nasıl sağlayabilirim?

Ekli dosyalar

enkesit artırarak yada kirişe destek sağlayarak(payenda , çapraz , stabilite kirişi vs) sağlata bilirsiniz.

Geri