V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Karma süneklilik düzeyi 0.75 koşulu

mesutkoku

Yeni Üye
İyi günler statik proje konusunda oldukça yeniyim. Tek katlı asmolen döşemeli yapıda her iki yönde de karma süreklilik düzeyinde momentler oranı koşulu sağlanmadı hatası alıyorum. Bu hatanın sebebi ve çözümü nedir acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Proje ektedir.

Merhaba
Eklediğiniz projede hiç taşıyıcı sistem perdesi yok. TBDY 2018' de karma sünek çözüm koşulları ağırlaştırıldı. ToplamMdev>0.75Mo koşulun sağlamak için taşıyıcı sisteme fazla sayıda perde grupları eklemeniz gerekebilir ve çözümler ekonomik olmayabilir. Döşeme tipinin değiştirilmesini öneririz.

Taşıyıcı sistem perdesi nedir? Projede x ve y yönünde birer adet perde bulunmakta, bunlar taşıyıcı sistem haricinde nasıl bir görev üstleniyor? Bu arada müteahhit ve mimarın ısrarlı talebi doğrultsunda asmolen çözüyorum. Benim de görüşüm döşeme tipinin değiştirilmesi yönünde.

Taşıyıcı sistem perdesi nedir? Projede x ve y yönünde birer adet perde bulunmakta, bunlar taşıyıcı sistem haricinde nasıl bir görev üstleniyor? . Benim de görüşüm döşeme tipinin değiştirilmesi yönünde.
Evet haklısınız projenizde X ve Y yönünde birer adet taşıyıcı sistem perdesi var. (P45 ve P12)
Ancak, bu perdeler toplam Mdev>0.75Mo (karma sünek) koşulunu sağlamaya yetmiyor.

Geri