V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kaset Açılımlarının Tipik Kirişe Göre Değişmesi

jojeee

Yeni Üye
Ekran görüntüsü 2024-11-21 074809.png
Merhabalar, üstteki deneme projesinde tipik dişleri önerildiği gibi seçtim. Kaset açılımlarını aldığımda alttaki gibi sonuç veriyor. Buraya kadar her şey tamam. Ekran görüntüsü 2024-11-21 074841.png

Ancak kaset açılımlarında aşağıda işaretli olan dişin açılımının olmadığını fark ettim. Bunu yapmak için çizginin olduğu yeri tipik diş olarak seçtim. Bu sefer de açılımlarda üstteki NZ01 ve NZ02 dişlerinin birleştiği açılımı alamıyorum. Seçenekte de tipik diş sayıları doğru. Yani metrajı etkilemiyor ancak iki çizimi içeren ortak bir açılım alamıyorum. Bunun bir yöntemi var mı? Büyük projelerde ayrı ayrı tipik diş seçip, kaset açılımları alıp, içerisinden gereken dişleri seçip birleştirmek biraz uzun sürüyor. İlginize teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2024-11-21 074809.png
Tipik dişi işaretli yer yaptığımda aldığım kaset açılımı

Kaset döşemelerde her iki yönde birer adet tipik diş belirtilebilir. Tek seferde istediğiniz şekilde çizim alamazsınız.
Yazınızda belirttiğiniz gibi tipik dişler değiştirilerek ve iki açılım alınarak çizimler birleştirilebilir

Teşekkür ederim, peki tipik dişler değiştirildiğinde birinci ve ikinci duruma göre donatılarda değişiklik olacak mıdır?

Seçilen tipik kirişin betonarmesi yapılarak donatı seçimi yapılır. Kritik konumdaki dişlerin tipik diş olarak seçilmesi uygun olur.
Gönderdiğiniz örnekte olduğu gibi süreklilikler de önemlidir.

Seçilen tipik kirişin betonarmesi yapılarak donatı seçimi yapılır. Kritik konumdaki dişlerin tipik diş olarak seçilmesi uygun olur.
Gönderdiğiniz örnekte olduğu gibi süreklilikler de önemlidir.
Yasin Bey merhaba. ideCAD statikte anladığım kadarıyla bir kaset döşemede x ve y olmak üzere toplam iki tane tipik kiriş belirlenbiliyor. Bu yüzden bu örnekteki farklı bir durum olursa bireysel olarak projeyi hazırlayan kişinin çizmesi gerekir. Doğru anlamış mıyım?

Evet,belirlenen tipik dişler değiştirilerek tekrar çizim alınabilir. Alınan çizimler birleştirilebilir.

Geri